Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | VI. Ulusal Üstün Yeteneklilerin Eğitimi Kongresi
VI. Ulusal Üstün Yeteneklilerin Eğitimi Kongresi
  • Paylaş
Okyanus Kolejlerinin sponsor olduğu VI. Ulusal Üstün Yeteneklilerin Eğitimi Kongresi’nde ulusal ve uluslararası alanda projeler ortaya koyan birçok akademisyen bir araya geldi.

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Prof. Dr. Fuat Sezgin Kongre merkezinde 10-12 Ekim 2019 tarihlerinde gerçekleşen VI. Ulusal Üstün Yeteneklilerin Eğitimi Kongresi’nde alanında uzman akademisyenler, yapmış oldukları paylaşımlarla tecrübe ve bilgilerini paylaştı.

Dünya Üstün Zekâlı ve Yetenekli Çocuklar Konseyi(WCGTC) yönetim kurulu üyesi olan Okyanus Kolejleri Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler Bölümü Eğitim Danışmanı Prof.Dr Ümit Davaslıgil'de gerçekleştirilen panelde yapmış olduğu “Özel Yeteneklilerde Eğitimin Önemi” başlıklı konuşmasıyla bu alana gönül vermiş birçok akademisyen ve katılımcının yoluna ışık tuttu. Davaslıgil konuşmasında üstün zekâlı öğrencilere sunulacak farklılaştırılmış eğitim programının gerekliliğini vurguladı. Özel yetenekli öğrencilerin ülkemiz için önemine dikkat çeken Davaslıgil, öğrencilere yapılacak uygulamalarda kullanılması gereken stratejileri, özel yetenekli öğrencilerin yaşadıkları zorlukları ve çözüm yollarını da tüm katılımcılara aktardı.

Programın sonunda; Okyanus Kolejleri Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler Ana Bölüm Başkanı Hamit Bekçi, Okyanus Kolejlerini temsilen teşekkür belgesini kongre başkanı Doç. Dr. Serap Emir’in elinden aldı.

Okyanus Kolejleri olarak üstün yetenekli öğrencilerin gelişimine katkı sağlayacak verimli bir kongrenin paydaşı olmaktan duyduğumuz mutluluğu belirtir, eğitim dünyası için farkındalık oluşturan bu kongreye ev sahipliği yapan İstanbul Üniversitesi’ne teşekkür ederiz.

 


Haber
:
Hamit BEKÇİ
Editör
:
Murat AKDEMİR
Fotoğraf
:
Murat AKDEMİR
Tarih
:
14 Ekim 2019, Pazartesi 14:20
Okunma
:
1.942 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları