Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Okyanus'la Doğru Üniversiteyi Kazandılar
Okyanus'la Doğru Üniversiteyi Kazandılar
  • Paylaş
En Doğru Üniversite İçin Hazırlandılar ve Kazandılar Bu başarı, Okyanus Kolejinde 9. Sınıftan başlayan sistemli bir yaklaşımla öğrencilerini Yükseköğretim Kurumları Sınavlarına hazırlayan üniversite hazırlık çalışmalarının sonucu.

2018-2019 eğitim-öğretim yılında, Okyanus Koleji’nin Türkiye genelindeki tüm kampüslerinden 501öğrenci üniversiteli oldu. Okyanus Koleji öğrencilerinin %19’u Mühendislik, %14’ü Tıp-Diş Hekimliği-Eczacılık-Sağlık Bilimleri Fakülteleri,  %3’ü Hukuk, %7’si Fen-Edebiyat-Öğretmenlik, %32’si İktisadi-İdari Bilimler, %7’si İletişim Fakülteleri, %11’i Güzel Sanatlar-Mimarlık-Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulları ve %7’si Havacılık ve Uzay Bilimleri-Psikoloji ve Rehberlik-Ziraat Fakülteleri’ne yerleşti.

Pusulam’ız Başarıyı Gösteriyor

Öğrencilerin branş yazılıları ve tüm TYT – AYT deneme sınavlarındaki performansını ders ders ve konu konu takip eden, Okyanus Kolejleri öğrenci ve öğretmenlerinin paydaşı olduğu, hızlı ve kaliteli geri bildirim yapan bir uygulama: PUSULAM

Öğrenci Seçme Ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM) ve Yüksek  Öğretim Kurumu (YÖK) güncel verilerini kullanan, öğrencilere hedefli çalışma imkânı da sunan Pusulam, öğrencilerine ve velilerine internet ortamında ulaşabiliyor.

Pusulam ekranlarında belirlenen hedefler ve öğrencinin performansı öngörü sağlıyor. Ölçme Değerlendirme Bölümü ve Branş Bölüm Başkanları tarafından tasarlanmış olan akademik programın amacı öğrencinin olabileceğinin en iyisi olması.

Öğretim takvimde belirtilmiş ve tüm Okyanus Kolejlerinde aynı gün ve saatte, karma sınıflar halinde ortak uygulanan YKS Denemeleri (Temel Yeterlilik Testleri ve Alan Yeterlilik Testleri) öğrencilerimizi üniversite adayı yapan bir simülasyon sağlıyor.

Öğrencilerimiz Kariyer Hedefleriyle Ne İstediğini Biliyor, Motive Oluyor.

Okyanus’lu öğrenciler üniversite hazırlığının onların gelecek hayalinin bir aşaması olduğunun bilincindedir. Çünkü Okyanus’un Kariyer Esaslı Yetenek Sistemine dahil oldukları andan itibaren kariyer planlama süreçleri işlemeye başlıyor.  Kariyer, sınav ve bireysel danışmanlık alanlarında deneyimli Rehberlik Bölümü tarafından tüm öğrencilere her öğretim yılı MAPP Kariyer Testi uygulanıyor. Her bir öğrenci ilgi-yeteneği doğrultusunda Kariyer Kulübü’nü seçiyor. Her öğrenci kendi sınıf seviyesinde Kariyer ve Gelişim Saatleri’ne  katılıyor. Ayrıca öğrencilerimiz Kariyer Eğitim Zirvesi ve Kariyer Konuşmaları organizasyonları düzenliyor. Birbiriyle parça-bütün ilişkisi içinde olan bu çalışmalar ile öğrencilerimiz kendi öykülerinin kahramanı olduklarının bilinciyle çalışıyorlar, başarıyorlar.

Öğrencilerimizin Hazırlık Sınıflarındaki Avantajı

Okyanus Kolejlerinde İngilizce öğretimi, mezunlarının üniversitelerin hazırlık sınıfını okumalarına gerek bırakmayacak, dil sınavlarında yeterliliklerini ortaya koyacak düzeyde. Böylece üniversiteyi kazandıkları yıl bir yıl daha kazanıyorlar.  Okyanus’ta İngilizce öğretimi seviye sınıflarında kur mantığıyla verilmekte. 9. sınıftan itibaren, temel İngilizce eğitimi almalarının yanında, uluslararası alanda İngilizce bilgilerini gösterebilecekleri bir sertifikaya da sahip olmaktadırlar. Her sene başında yapılan seviye tespit sınavlarından sonra, mevcut İngilizce seviyelerine göre sene boyunca eğitim gören öğrencilerimiz, sene sonunda girdikleri, dünyanın her yerinde geçerli olan yeterlilik sertifikaları ile (KET, PET, FCE ve CAE İngilizce yeterlilik sınavları) İngilizce seviyelerini kanıtlayabilmektedirler. Böylece üniversite yaşantılarında 1 yıl kazanmaktalar.

Okyanus’ta başlayan eğitim hayatlarının yerleşmiş oldukları üniversitelerde devam ettirecek olan Okyanus ‘un yıldızlarına üniversite ve kariyer yaşantılarında başarılar diler, emeği geçen aile ve öğretmenlerine teşekkür ederiz.


Haber
:
Füsun GENCER
Editör
:
Murat AKDEMİR
Tarih
:
02 Eylül 2019, Pazartesi 17:29
Okunma
:
767 defa okunmuş

  • Paylaş
FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları