Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Okyanus Kolejleri ICGE 2015 Uluslararası Üstün Yeteneklilerin Eğitimi Konferansı'nda
Okyanus Kolejleri ICGE 2015 Uluslararası Üstün Yeteneklilerin Eğitimi Konferansı'nda
  • Paylaş
Okyanus Koleji sponsorluğunda, Aydın Üniversitesi’nde gerçekleştirilen ICGE 2015 Uluslararası Üstün Yeteneklilerin Eğitimi Konferansı’nda bu alanda yürüttükleri çalışmalarla ulusal ve uluslararası düzeyde ses getiren birçok akademisyen bir araya geldi.

"Dünyada ve Türkiye’de Üstün Yeteneklilerin Eğitimi’’ ana teması kapsamında sunumların, workshop oturumlarının bulunduğu konferans, 28-29 Kasım 2015 tarihlerinde Aydın Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşti.

Katılımcılar, Prof. Dr. Albert Ziegler, Prof. Dr. Ümit Davaslıgil, Dr. Shirley Kokot, Dr. Yewan Suh gibi üstün yeteneklilerin eğitimi konusunda uluslararası seviyede çalışmalara imza atmış birçok bilim insanı, eğitimcilerin bilgi ve deneyimlerini dinleme fırsatı yakaladı.

Okyanus Kolejleri Eğitim Danışmanı Prof. Dr. Ümit Davaslıgil de Tecrübelerini Aktardı

Dünya Üstün Zekalılar ve Yetenekliler Kongresinin ilk ve tek Türk yönetim kurulu üyesi  olan Okyanus Kolejleri Üstün Zekâlılar Ve Yetenekliler Okulu Eğitim Danışmanı Prof.Dr Ümit Davaslıgil gerçekleştirilen panellerde yapmış olduğu paylaşımlarla bu alana gönül vermiş birçok akademisyen ve katılımcının yoluna ışık tuttu. Davaslıgil, konuşmasında Okyanus Kolejleri’nde uygulanmakta olan farklı eğitim programlarına değinerek bu programları örnek bir model olarak kongreye katılanlara sundu.

Okyanus Kolejleri Üstün Zekâlılar ve Yetenekliler Ana Bölüm Başkanı Hamit Bekçi, konferansın ana temasına ilişkin ‘’ Üstün zekâlı çocuklar herkese eşit eğitim sunulması durumundan en çok etkilenen gruplardan bir tanesidir. Eşit fırsat sağlamak aynı fırsatları sağlamak anlamına gelmediği gibi adaletli de değildir. Bir adalet unsuru olarak okullar tüm çocuklara bireysel özelliklerine uygun eğitim fırsatlarını sunmalı ki böylece zekâ ve yetenek potansiyellerini sonuna kadar kullanabilsinler’’ dedi. Aileler, öğretmenler için kazanımı bol bir konferans geçirmekten dolayı memnuniyetini dile getiren Hamit Bekçi sponsor olarak destek verilen bu tür organizasyonlara aynı zamanda Okyanus Kolejleri olarak ev sahipliği de yapılacağının müjdesini verdi.


Haber
:
Hamit BEKÇİ, Mustafa ŞİMŞEKOĞLU
Editör
:
Onca UĞURLU
Tarih
:
06 Aralık 2015, Pazar 22:01
Okunma
:
2.052 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :
Nazlı turan / 14 Aralık 2015, Pazartesi 20:30
Tatvan Okyanus Koleji'ni çok sevdiğim için orada okumak istiyorum.
FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları