Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Okyanus Kolejleri Fen Lisesi Öğrencilerimizin Üniversite Tıp Staj Programı Gerçekleşti
Okyanus Kolejleri Fen Lisesi Öğrencilerimizin Üniversite Tıp Staj Programı Gerçekleşti
  • Paylaş
Okyanus Kolejleri BARGEM tarafından eğitimde bir ilk daha gerçekleştirildi. Fen lisesi öğrencilerimiz MEB tarafından belirlenen 11-15 Nisan ara tatil döneminde İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde stajyer öğrenci olarak eğitim aldılar.

Yetenek merkezli öğretim modelini benimseyen ve bilimsel çalışmalara verdiği önemle her zaman bir adım önde olan Okyanus Kolejleri, fen lisesi öğrencileri için uzun yıllardır akademisyenler tarafından okul ortamında verilen dersleriyle fark yaratıyordu. Bu eğitim modelini bir adım daha ileriye taşıyarak, öğrencilerimizin gelecekteki meslek seçimlerini en doğru şekilde belirlemeleri amacıyla fen lisesi eğitim programına “Üniversite Kariyer Staj Programı” eklendi.

Öğrencilerimiz, 9. sınıfta müfredat derslerinin yanısıra akademisyenler ve iş hayatındaki girişimcilerden 21.yy Becerileri dersleri alıyorlar. 10.Sınıf fen lisesi öğrencilerimiz ise 2 ara tatil döneminde üniversite ortamında bir hafta boyunca akademisyenlerden ders alıyor. 1. ara tatilde Mühendislik Staj Programı, 2. ara tatilde Tıp Staj Programı'na katılan öğrencilerimiz üniversite ortamında geçirdikleri haftalar sonunda bölümleri yakından tanıyor ve hangi üniversitede hangi bölümde okumak istediğine çok daha doğru bir şekilde karar verebiliyor. 

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Sürekli Eğitim Merkezi (SEM) ve BARGEM tarafından organize edilen Tıp Staj Programı, 11-15 Nisan 2022 tarihlerinde 10. sınıf fen lisesi öğrencilerimizin temel bilimler, adli tıp, tıbbi genetik, anatomi, dahiliye, genel cerrahi ve robotik cerrahi bölümlerinden aldıkları temel tıp eğitimleri ile gerçekleşti. Öğrencilerimiz teorik bilginin yanı sıra pratik eğitimler de aldılar. Ayrıca öğrencilerimiz robotik cerrahi çalışmaları hakkında aldıkları detaylı bilginin ardından ameliyathanede yüz yılın son teknolojisi olan da Vinci Cerrahi Robotunu kullanma tecrübesi yaşadılar.

15 Nisan tarihinde, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ali Metin Kafadar, Temel Bilimler Ana Bölüm Başkanı Prof. Dr. Matem Tunçdemir’in katılımlarıyla öğrencilerimiz sertifikalarını alarak staj programını tamamladı. 
 


Haber
:
Melis DİNÇ
Editör
:
Murat AKDEMİR
Fotoğraf
:
Murat AKDEMİR
Tarih
:
18 Nisan 2022, Pazartesi 13:01
Okunma
:
1.652 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları