Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Okyanus Koleji Uluslararası Bilim Olimpiyatı INSPO'ya Ev Sahipliği Yaptı
Okyanus Koleji Uluslararası Bilim Olimpiyatı INSPO'ya Ev Sahipliği Yaptı
  • Paylaş
Okyanus Kolejleri, bilim ve teknoloji ışığında proje üreten, değişime ve gelişime açık, sorgulayan, araştırmayı temel ilke edinen gençleri bir araya getirerek, bilimsel bilgilerini paylaşmayı ve toplumsal sorumluluklarını geliştirmeyi amaçlıyor.

Okyanus Kolejleri tarafından düzenlenen  Uluslarararası Bilimsel Projeler Olimpiyatı INSPO  3-6 Ekim 2018 tarihleri arasında büyük bir katılımla gerçekleşti. 

Okyanus Kolejleri BARGEM (Bilimsel Araştırma ve Geliştirme Birimi ) tarafından organize edilen "9. INSPO yarışmasında Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanından gelen lise öğrencileri bilimsel projelerini sergiledi. 

Mühendislik, Enerji, Sağlık ve Çevre kategorilerinde gerçekleştirilen INSPO bilim olimpiyatına bu yıl 386 proje başvurusu gerçekleşti. 
İstanbul üniversitesi akademik kadrosunda yer alan 12 öğretim görevlisi tarafından tüm projeler ön değerlendirilmeden geçtikten sonra, İtalya, Polonya, Ürdün, Belarus, Slovakya, Malezya, Ukrayna, Letonya ve Türkiye olmak üzere 9 ülkeden 55 proje finalist olarak yarışma hakkı kazandılar.

Bilimsel kimliğinin yanı sıra farklı kültürlerin birbirini tanımasına öncülük eden İNSPO kapsamında gerçekleştirilen Kültür Gecesi'nde ise Türkiye'nin ve diğer ülkelerin kültürlerine ait yöresel oyunlar ve gösteriler sunuldu. 

Finalist sunumlarının ardından bir gün boyunca şehrimizi gezen öğrenciler ve öğretmenleri İstanbul’u yakından tanıma fırsatı buldular ve İstanbul Boğazı Tekne Gezisi ile geceyi sonlandırdılar.

INSPO organizasyonun Açılış ve Ödül törenleri protokolünde  Ukranya Konsolosu Sergii Kravchenko yer aldı ve tüm finalist gençlere bilim yarışmalarının önemi ve Inspo organizasyonun başarısına değindiği  kısa bir konuşma gerçekleştirdi.

Balta Limanı Portaxede düzenlenen Ödül töreni, Ukranya Konsolosu Sergii Kravchenko, Okyanus Koleji kurucusu Orhan ÖZBEY, Okyanus Kolejleri Genel Müdürü Lokman DEMİRAY Yönetim kurulu üyeleri ve jürinin katılımıyla gerçekleşti.

Ödül töreni açılışında Okyanus Kolejleri kurucusu Sn. Orhan Özbey “Bugün burada bilimin güzelliğini paylaşıyoruz. İnsanlık bilim ve teknoloji sayesinde konfor yaşıyor. Sizlerin elinde insanlığa bir şey katabilmek adına büyük bir fırsat var. Düşünce her şeyden önemlidir, tüm hayatımızı düşünce kolaylaştırır. Amacımız tüm dünyayı güzelleştirmek, yakın çevremizi düzeltmemiz yetmez. Dünyadaki herhangi bir yanlışlık tüm dünyayı etkisine alır. Dünya insanı olma yolunda ilerlemeliyiz” dedi.


Okyanus Kolejleri Genel Müdürü Lokman Demiray: “AA muhabirine yaptığı açıklamada, INSPO'nun 2007 yılından itibaren başlattıkları uluslararası bir bilim proje yarışması olduğunu söyledi. Bu olimpiyatlarla, genç yaşta çocukların bilim merakının doğması, bilim ve proje çalışmalarını sunabilecek bir yetiye sahip olmalarını amaçlıyoruz. " sözlerini dile getirdi.

Okyanus Kolejleri Proje Koordinatörü Duygu Celebcioğlu Yavuz da, “bilim çağında ve çok hızlı değişen bir dünyada yaşandığını belirterek, bu sebeple tüketen değil üreten bir nesil yetiştirmenin eğitimciler için oldukça önemli olduğuna dikkati çekti. İNSPO organizasyonun çağımızın anahtar kelimeleri olan İnovasyon ve Girişimcilik konularında gençleri teşvik etmek amacıyla gerçekleştirildiğini” belirtti.


INSPO yarışmasında her kategoriden ödül alan proje ekipleri sertifika, madalya ve para ödülleri kazandılar. Ayrıca jüri tarafından seçilen 7 proje Brezilya, Tunus, Romanya, Abu Dhabi ve Meksika’da gerçekleşen Bilimsel Yarışmalara ve Fuarlara ülkemizi temsil etmek üzere finalist olarak seçildi.
 


Haber
:
İbrahim Aslan
Editör
:
İbrahim Aslan
Fotoğraf
:
Murat Akdemir
Tarih
:
28 Eylül 2018, Cuma 15:20
Okunma
:
2.736 defa okunmuş

  • Paylaş
FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları