Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Okyanus Koleji Öğretmenleri Öğrenmeye Devam Ediyor
Okyanus Koleji Öğretmenleri Öğrenmeye Devam Ediyor
  • Paylaş
Okyanus Koleji ortaokul öğretmenleri, 21 Kasım Perşembe günü, Kasım Ara Tatil Döneminde öğrencilerin daha başarılı olması için neler yapılabileceğini, öğretmenlerin başarıya giden yolda bireysel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla Başarı Uzmanı/Yazar Mümin Sekman ve Dr. Bahar Eriş ile Bahçeşehir kampüsümüzde bir araya geldi.

"Bir insan başarılı yapılmaz, kendisi başarılı olur"

İnsanlar hayatı boyunca yaptığı tüm eylemlerden sonra olumlu sonuçlar alıp, kendine ilgi alanına yeteneklerine göre çizdiği yolda bir işi istediği biçimde bitirmek ister. Yaşam koşulları, kişilik özellikleri ve hedeflenenler; kişilere göre değişiklik gösterse de her insan temelde başarılı olmak ve bu başarıyı devam ettirmek ister. Başarı sıklıkla karşılaştığımız bir kelime olsa da genellikle başarılı olmayı zengin olmak, terfi almak, en iyi işe girmek gibi durumlarla sınırlandırıyoruz. Hâlbuki başarı kişinin kendi şartlarında, kendi istediklerine göre kendini gerçekleştirmesidir. Seni mutlu edeni bilmektir, onu bulduğunda hedefini belirlemek, oraya ulaşmak için çalışmak, yaşadığın yenilgilerde yılmadan tekrar ve tekrar ayağa kalkmak, çalışmak ve sürekli çabalamak gerekir.

İşte bu sebeple 21 Kasım Perşembe günü Okyanus Koleji Ortaokul öğretmenleri olarak "Çocuklar Nasıl Başarılı Olur?, Öğretmen olarak ben nasıl başarılı olurum?" konulu eğitimi Başarı Uzmanı/Yazar Mümin Sekman ve Dr. Bahar Eriş ‘ten aldık. Çünkü bizler Okyanus Kolejleri öğretmenleri olarak öğrencilerimize başarılı olmaları için öğrenmeleri gereken; kendi başarı hedefini bulma, iradeli olmak, kendini, isteklerini tanımak, asla vazgeçmemek, çalışmak gibi temel kavramları onlara kazandırmayı her daim amaçlıyoruz. Okyanus Kolejleri olarak bireysel farklılıkların önemini vurguluyor ve eğitimizin merkezinde öğrenci merkezli bir model izliyoruz. Bu amaçla Dr. Bahar Eriş’ten üstün zekalı öğrencilerin yaşayabileceği sosyal duygusal sorunlar, karşılaştıkları durumlar, zihinsel akran bulmanın önemi, hayatın gerçek problemlerinin çözümü için yönlendirme, farklı etkinliklere yönlendirmenin iyileştirici etkisi vb. tavsiyeler ve yapılabilecekler hakkında konuşma fırsatı bulduk.

Okyanusun incisi öğrencilerimizin hayat yolunda çabalamaktan bıkmadığı, kendilerini keşfettiği, kendi yollarını çizdiği heveslerini kaybetmediği bir ömür diliyoruz.

Ben başarısız olmadım. Sadece çalışmayan 10.000 yol buldum. - Thomas Edison


Haber
:
Yıldız ÖZGÜR GÜREL
Editör
:
Murat AKDEMİR
Fotoğraf
:
Murat AKDEMİR
Tarih
:
25 Kasım 2019, Pazartesi 18:20
Okunma
:
2.628 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları