Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Öğrencilerimiz İle Ne Kadar Gurur Duysak Az!
Öğrencilerimiz İle Ne Kadar Gurur Duysak Az!
  • Paylaş
Mezun öğrencimiz Cavit Ege Havsa Amerikanın 2021 deki en başarılı 25 Türk mezunu arasında yer alıyor. Kendisini Üstün başarısından dolayı tebrik ediyoruz.

Öğrencimiz lise öğrenimini Okyanus Koleji Bahçeşehir kampüsünde dereceyle tamamladı. Basketbolla 7 yaşında tanışan Ege, Basketbol kariyerine 19 yaşına kadar Anadolu Efes Spor Kulübü’nde devam etti ve A takım sozleşmesi imzalama başarısı gösterdi. Anadolu Efes altyapısında oynarken 14, 16 ve 18 yaş kategorilerinde olmak üzere toplamda 3 kez Türkiye Şampiyonu oldu. Oynadığı turnuvalarda bir çok kez bireysel ödüle layık görüldü. İlk kez 16 yaşında milli formayi giydi ve 16 yaş gençlik olimpiyatlarında bronz madalya kazandı. 16 ve 20 yaş kategorilerinde olmak üzere 2 kez Avrupa Şampiyonası’nda milli formayı terletti.

Eğitim ve basketbol yaşantısını bir arada sürdürmeyi aklına koyan Ege, 2016 yılında Amerikaya gitme kararı aldi ve Fordham Üniversitesinde tam burslu olarak Medya ve İletişim bölümünde basladi. 2018 yılında Utah Valley Üniversitesi tam burslu olarak transfer oldu ve 2020 yılında buradan üstun başarıyla mezun oldu. 

2020 yılında Rice Üniversitesinde hem Liberal Studies bölümünde Master yapmak, hem de basketbol takımında oynamak için tam burslu olarak teklif aldı ve bu teklifi büyük bir zevkle kabul etti. Bölümündeki ilk uluslararası öğrenci olma başarısı gösterdi. Burada son yılındaki 3.8 not ortalamasıyla Okuldaki tüm öğrenci sporcuların arasında birinci olarak NCAA ligi Academic All American adayı seçildi. Ayrıca Rice Üniversitesinde Türk Öğrenci Birliğine katıldı ve bir çok etkinliğin organizasyonunda yer aldı. 

 Eğitim ve spor başarısını bir arada yürütebilen Ege'nin hayali ülkemizde spor ve eğitimin birlikte yürütülebilmesine katkı sunmak.


Haber
:
Okyanus Kolejleri
Editör
:
Murat AKDEMİR
Tarih
:
03 Ağustos 2021, Salı 16:27
Okunma
:
990 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları