Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | OBİT - Okyanus Bilim İnovasyon ve Tasarım Yarışması
OBİT - Okyanus Bilim İnovasyon ve Tasarım Yarışması
  • Paylaş
OBİT yarışması, Okyanus Kolejleri tüm kampüslerinde eğitim görmekte olan ortaokul 5.6.7.8. ve lise 9.10.11. sınıf öğrencilerine açıktır.

Okyanus Kolejleri BARGEM biriminin gerçekleştirdiği bilimsel içerikli tasarım yarışmasının amacı ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik;

  • Yetenek ve yaratıcılıklarını ortaya çıkarmak,
  • Geleceğin pazarlarında söz sahibi olabilecek ürünlerin, tasarımların, mühendislik çözümlerinin geliştirilmesini özendirmek,
  • Ar-Ge ve inovasyonu teşvik etmektir.

 

KATEGORİLER

  • ENDÜSTRİYEL TASARIMLAR

Endüstride üretilen ürünlerin; işlevsellik, hedef kitlenin beğenisine ve kullanıcının ihtiyaçlarına uygunluk gibi ölçütleri gözeterek, fikren geliştirilmesi ve üretime uygun yeni bir ürün olarak projelendirilmesidir.

Makine, mutfak malzemeleri, mobilya ve ev aksesuarları, ulaşım araçları ve aksesuarları, medikal ürünler, ambalaj tasarımları, oyun ve oyuncak ve bunlar gibi hayatımızı kolaylaştıracak her türlü araç-gereç tasarımları başvurabilir.

 

  • BİLİŞİMSEL TASARIMLAR

Teknoloji, Elektrik Elektronik ve Bilişim alanlarına yönelik aşağıdaki alt başlıklar altında projeler üretilmelidir.

Kodlama ve yazılım kullanılan, akıllı ev, akıllı araç, robotik çalışmalar, mobil uygulamalar, sağlık, eğitim, üretim alanındaki akıllı uygulamalar, sensör sistemleri, barkod sistemleri, kamera kayıt ve güvenlik sistemleri, araç takip sistemleri ve elektrik elektronik tasarım ürünleri başvurabilir.

 

  • SANATSAL TASARIMLAR

Yetenek ve hayal gücü ile üretilen, estetik değere sahip sanatsal tasarımlar bu kategoride değerlendirilecektir.

Şehir ve bölge planlama tasarımları, Peyzaj tasarımları, Resim tasarımları, Heykel tasarımları, Özgün Baskı, Dijital tasarımlar, Cam ve Seramik tasarımlar, kıyafet ve kostüm tasarımları, takı ve aksesuar tasarımları başvurabilir.

 

  • ENERJİ VE ÇEVRE TASARIMLARI

Günümüz dünyasında yenilenebilir enerji kaynakları ve çevre sorunları önemli bir yer tutmaktadır. Bu sorunlara yönelik gerçekleştirdiğiniz tüm tasarımlar bu kategoride değerlendirilecektir.

Su kirliliği, hava kirliliği, küresel ısınma, toprak kirliliği, atık geri dönüşümü, tarımsal sorunlar, akıllı şarj ve batarya sistemleri, güneş enerjisi, rüzgâr enerjisi ve diğer alternatif enerji kaynakları, yalıtım gibi konularda gerçekleştirilen tasarımlar başvurabilir.

 

YARIŞMA TAKVİMİ

Proje Başvuru Son Tarihi: 18.05.2020, Pazartesi

Finalistlerin Açıklanması: 20.05.2020, Cuma

Final Sergisi ve Ödül Töreni Tarihi: 12.06.2020, Cuma

 

ÖDÜLLER

Büyük Ödül: TÜRKİYE KÜLTÜR TURU

 

 

KAYIT İÇİN: www.obityarismasi.com


Haber
:
Melis DİNÇ
Editör
:
Murat AKDEMİR
Tarih
:
21 Şubat 2020, Cuma 18:51
Okunma
:
1.047 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları