Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | İçsel Motivasyon Semineri
İçsel Motivasyon Semineri
  • Paylaş
Okyanus Koleji lise öğretmenleri zümre çalışmaları kapsamında düzenlenen eğitim programları çerçevesinde Pragya Akademi kurucusu Eğitmen-Koç Ebru Zeybekoğlu ile bir araya geldi. Kişinin kendi içsel yolculuğu sürecinde öğrendiği ve yaşadığı farkındalıkların çevresine ve öğrencilerine yansıması üzerine yapılan söyleşinin konusu İçsel Motivasyon'du.

"Motivasyon, biliş ve davranış boyutunda kişiyi harekete geçiren, öğrenmeyi ve insanın hayattaki beklentilerini karşılamasına olanak tanıyan itici bir güçtür.

Motivasyon, kendini harekete geçirebilme gücüdür.

İçsel Motivasyon ise, dışsal etki ve engellere bağlı olmaksızın, kişinin kendisi ile ilgili olan motivasyonudur ve kişisel faydayı içerir. Kişi bir davranışı dışarıdan alacağı ödül için değil kendisi için yapar."

Hayatın kendi yaptığımız seçimlerle şekillendiği farkındalığının içselleştirildiği eğitimde, yaptığımız seçimlerin sorumluluğunu alarak, yeterliliklerimizi geliştirerek içsel motivasyonumuzun artması üzerine çalışmalar yapıldı. İçsel Motivasyon eğitimi ile öğretmenlerimiz, yolculuklarının kaptanı olmayı ve kendi motivasyonlarını nasıl yönetebilecekleri konuları irdelendi.

Amaç Belirleme, bu amaca ulaşmak için hangi yolların bize daha uygun olduğunu keşfetme, dışsal etki ve engellerden bağımsız hareket edebilme, farklı paradigmaları keşfetme, sınırlayıcı paradigma ve kalıplarından uzaklaşma, yaratıcılığı ortaya çıkarma gibi konuların irdelendiği söyleşide keyifli anlar ve güzel farkındalıklar yaşandı. 
 

Haber
:
Erdem ÜZAM
Editör
:
Murat AKDEMİR
Tarih
:
30 Aralık 2019, Pazartesi 12:05
Okunma
:
1.198 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları