Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | 3. Kariyer Eğitim Zirvesi Başarıyla Tamamlandı
3. Kariyer Eğitim Zirvesi Başarıyla Tamamlandı
  • Paylaş
Okyanus Kolejleri, çağdaş dünyanın bugün ve yarın için tanımladığı 21. yüzyıl becerileri olarak ifade edilen özelliklerinin, öğrencilere kazandırılması amacıyla eğitim fırsatlarını değerlendiriyor. Bu öğretim yılı uygulanmaya başlayan bir hafta süreli olan Kasım ayı ara tatili, öğrencilerimizin kariyer gelişimi için bir fırsat daha oldu.

Okul Öğrenci Meclis Başkanları ve Kariyer Kulübü üyesi öğrencilerin katılımcısı olduğu 3. Kariyer Eğitim Zirvesi 22-25 Kasım tarihleri arasında Kuşadası’nda Richmond Ephesus Hotel’de gerçekleşti. Okyanus Kolejlerinde, yeteneği kariyere dönüştürmek misyonuyla yürütülen eğitim faaliyetlerini zenginleştiren bu organizasyon Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü öğretmenlerince ve Majole Eğitim Danışmanlık iş birliği içinde yürütülen Kariyer Eğitim Zirvesi her yıl düzenleniyor.

Bu yılki zirvede verilen eğitimde öğrencimiz, kendi yaşantısına ve dünyaya etki yapmalarını sağlayacak güncel kariyer kavramlarını tanıma imkânı buldu. Öğrenciler zirve süresince akademisyenlerden ve profesyonellerden aldıkları eğitimlerle, onları başarılı bir kariyer yaşantısına hazırlayacak bilgiler edindi, deneyimler yaşadı.

Okyanus Kolejleri Genel Müdür Yardımcısı Bekir Mazman’ın açılış konuşmasıyla başlayan eğitimlerde öğrencilerin bireysel ve kariyer gelişimleri ihtiyaçları değerlendirilerek belirlenen konular ele alındı.

 

3. Kariyer Eğitim Zirvesi’nde Eğitmenler ve Eğitim Konuları Şunlardı:

Örgütsel Davranış; Liderlik; İnsan Kaynakları Yönetimi uzmanı olan Prof.Dr. Mahmut Beyazıt, Kariyer Eğitim Zirvesi’nde öğrencilerimize Kişisel Kariyer Liderliği konusunu işledi. Öğrenciler bireysel olarak ve gruplarıyla eğitimde öğretilen kavram ve olgularla pratik yaptı.

Kişisel gelişim ve iletişim üzerine eğitimler veren ve kurumsal danışmanlık yapan Psk. Annamarıa Genovesı Kariyer Eğitim Zirvesi’nde Özgüven ve Özsaygı ile Başarı İçin Stres konusunda eğitimler verdi.

Bu eğitimde; öğrencilerin kendilerini tanımalarının sağlanması, kendi olumlu yönlerini görüp, kendini güçlü hissetmeleri, kendini doğru ve yanlışlarıyla, güç ve güçsüzlüğü ile birlikte kabul etmeleri, beklentileri ve yetenekleri arasında gerçekçi bir bağ kurabilmeleri,  sorumluluklarını belirleyip, kendiliğinden harekete geçebilmeleri, riske girip, eleştirilmekten korkmayan bireyler olmaları, başarısızlığı bir değer kaybı olarak görmemeleri amaçlandı.

Uzmanlığı İletişim Sanatları ve Girişimcilik olan Doç. Dr. Volkan Ekin eğitimini öğrencilere Girişimcilik ve Fark Yaratan Pazarlama başlığı altında iki oturum halinde sundu. Öğrencilerin görsel materyallerle aktif olarak katıldığı eğitimlerde teorik bilgileri edindikten sonra pratiğe aktardılar. Ekip çalışmasıyla bir fikri proje haline getiren süreci simule etti, proje sunumu yaptı.

Dr. Eylem Özçimen, Sanat ve Tasarım Fakültesi öğretim üyesi olan Özçimen, öğrencilere Medyada Yaratıcılık ve Görsel İletişim eğitimlerini sundu. Ayrıca "Hissediyorum, öyleyse varım." temalı kısa film yarışması bu ders etkinliği olarak düzenlendi.  Öğrenciler öğrendiklerini serbest zamanlarında uygulayarak öğrendiklerini uygulama fırsatı buldu.

Majole International kurucusu, Dr.Jason Abbas, Başarıya Giden Yol isimli eğitim oturumunda başarı-başarısızlık ve mutluluk ve mutsuz olmak kavramlarını öğrencilerin yeniden tanımlama fırsatı buldu. Öğrenciler ekip olarak başarılı ve mutlu bir hayat için yol haritaları oluşturdu.

Lise PDR Anabölüm Başkanı Bora Serhat Çelik, ‘Kendine/n/gel!’  başlıklı eğitiminde potansiyel, yaratıcı sorun çözme ve ekip çalışması konuları ele alındı. Öğrencilerin bireysel gelişim serüveninde, kendi kişisel tutumlarının esas belirleyici olduklarını fark etmesi amaçlanan oturumlar oyunlarla interaktif olarak gerçekleşti.

Zirve programının öğrencilerinin bireysel gelişimi için cesaretlendiren, etkinlik boyunca öğrenci gruplarına liderlik eden rehber öğretmenler Fatma Nur Çılgın, Sümeyra İskenderoğlu, Adem Mutlu, Özge Delikan, Selim Gök, Semih Akyüz, Muhammed Akyüz, Barış Abi, Dicle Kara oldu.

Kariyer Zirvesi öğrencilerin katılım belgelerinin verildiği kapanış töreni konuşmasını Okyanus Kolejleri Güneşli Anadolu Lise İdarecisi Gönül Erdoğan yaptı ve öğrencilere katılım belgelerini öğrenci rehber öğretmenlerle sundu.


Haber
:
Bora Serhat ÇELİK
Editör
:
Murat AKDEMİR
Tarih
:
27 Kasım 2019, Çarşamba 16:47
Okunma
:
1.559 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları