Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Okyanus Öğrencileri Organizasyon Yönetimi ve Liderlik Eğitiminde Buluştu
Okyanus Öğrencileri Organizasyon Yönetimi ve Liderlik Eğitiminde Buluştu
  • Paylaş
Aralarında Kemerburgaz Öğrencilerininde Bulunduğu Tüm Kampüslerin Okul Temsilcileri ve Kariyer Kulübü Temsilcileri, 10 Aralık Cumartesi Günü Fatih Kampüsü'nde ''Organizasyon Yönetimi ve Liderlik Eğitimi'' Konulu Seminerde Bir Araya Geldi

Kulüp ve Okul Liderleri Eğitimde
Okyanus Kolejleri liseli lider öğrencileri Organizasyon Yönetimi ve Liderlik Eğitimi'ne katıldı.
Okyanus Kolejleri'nin Kariyer Odaklı Yetenek Merkezli Eğitim yaklaşımının beraberinde getirdiği oluşumlardan biri de okullarımızda proje lideri öğrencilerin belirlenmesi. Üstelik bu öğrencilerin Okyanus Kolejleri'nin liselerindeki diğer öğrenciler tarafından demokratik süreçleri işletmesiyle seçilmiş olması ayrı bir önem taşımakta.

Kariyer Kulüpleri Temsilcileri ve Meclis Başkanları Oradaydı
MAPP Kariyer Testinin uygulanması ardından oluşan MAPP Kariyer Analiziyle öğrenciler, tespit edilen yetenekleri ve istekleri göz önünde bulundurularak Kariyer Kulüplerine yönlendiriliyor. Bilindiği üzere Okyanus Kolejleri'nin sanatsal, sportif, kültürel yetenek kulüpleri dışında 12 Kariyer Kulübü bulunmakta. Öğrencilerin mesleki olgunluk kazandığı bu yaşlarında kariyer amaçlarını belirlemesi için yürütülen bu uygulamada büyük ölçüde öğrenciler aktif rol almakta. Geçtiğimiz haftalarda okullarımızda Kariyer Kulübünü belirleyen öğrencilerimiz ilk toplantılarını yaptılar ve bu öğretim yılında kulüplerine liderlik edecek temsilciler belirlediler. Kariyer Kulüp Temsilcileri, kulübün çalışmalarında iletişim, planlama, ekip oluşturma, organizasyon hazırlığı konularında sorumluluklar alıyor, Rehberlik Bölümüyle işbirliği içinde çalışıyor.
Okyanus Kolejlerinde, Demokrasi Eğitimi Projesi kapsamında her öğretim yılının ilk haftalarında bütün öğrencilerimizin rol aldığı Okul Öğrenci Meclisi Seçimleri ardından Okul Meclisi ve Meclis'e başkan, başkan yardımcıları seçilir. Okul öğrenci kültürünün önemli simgelerinden olan meclis, öğrenci inisiyatifine dayanan sosyal sorumluluk projeleri yürütmektedir.

Ekip Olabilmek ve Liderlik Yetenektir
Günümüzde profesyonel iş dünyasının önemle vurguladığı kavram yetenektir. Ve yine ekip üyesi olabilmek, proje üretip bu projelere liderlik edebilmek de yine önemli nitelikler olarak vurgulanmakta. İşte bu bilinçle Okyanus Koleji öğrencilerini eğitim-öğretim sürecinde rol alması için cesaretlendiriyor, fırsatlar sunuyor. Kariyer Kulüpleri ve Okul Öğrenci Meclisleri öğrencilerin bireysel, sosyal gelişimi için değerli imkânlardır.

Profesyonellerden Eğitim Alındı
Sayıları 160 kişiyi bulan İstanbul'daki Okyanus Koleji Kariyer Kulüpleri Temsilcileri ile İstanbul'daki okullarımızın Okul Öğrenci Meclisi Başkanları 11 Aralık Cumartesi 10.00'da başlayıp 16.00'da tamamlanan Organizasyon Yönetimi ve Liderlik Eğitimi aldı.
Cumartesi sabah erken saatlerde liselerimiz PDR Bölümü öğretmenlerinin eşliğinde okullarımızdan hareket eden öğrencilerimiz Fatih Kampüsümüzde buluştu. Kahvaltı ardından Bilgi Üniversitesi'nin değerli katkılarıyla tasarlanan keyifli eğitimlerin sunulacağı güne başlanıldı.

Okyanus Koleji yöneticilerinden Mustafa Emici'nin organizasyonun amaçlarını hatırlatan ve öğrencilere duydukları güveni ifade eden karşılama konuşması ardından PDR Bölüm Başkanı Bora Serhat Çelik katılımcıların etki alanlarına ve diğer öğrencilerin yaşantılarına sağlayabilecekleri katkılara dikkat çekti. Fatih Kampüsü Lse Okul Meclis Başkanı Efe Emir Sevinç'in 'okulumuza hoş geldiniz' konuşması ve başarılı çalışmalar dilekleriyle eğitimlere geçildi.

Günün ilk eğitimin konusu İtibar Yönetimi oldu. Önemli şirketlerde Kurumsal İletişim Yöneticiliği yapan Çağdaş Yıldız kişisel marka yönetimi ve itibar oluşturma-koruma konularında öğrencilere ilk defa duydukları kavramları örnek olaylar paylaşarak sundu. Ayrıca Çağdaş Yıldız, profesyonel iş hayatı dışında Bilgi Üniversitesi Mezunlar Derneği yöneticiliğindeki deneyimleriyle de öğrencilerle organizasyon yönetimi konusunda paylaşımları oldu. Çağdaş Yıldız teşekkür plaketini Avcılar Psikoloji Kariyer Kulübü Temsilcisi Bahar Öztürk'ün elinden aldı.

Uzun yıllardır Genç Sosyal Girişimciler Proje Koordinatörlüğünü de yürüten, Bilgi Üniversitesi Uluslararası Öğrenci İletişimi ve Kabul Müdürü Serdar Apaydın Proje Liderliği konusunda eğitim sundu. Özellikle sosyal girişimcik konusunda duran ve Türkiye'den başarılı sosyal girişim örnekleri veren Apaydın, projenin bileşenlerini ve süreç yönetimi konusunda öğrencilerimize bilgiler verdi. Uzun süre meraklı öğrencilerin sorularına yanıtlar veren Serdar Apaydın'a plaketini Beylikdüzü Okul Öğrenci Meclis Başkanı İbrahim Şamil Bacacı verdi.

Eğitim gününde iz bırakan eğitimcilerden bir diğeri de Bilgi Üniversitesi Kurumsal Tanıtım Direktörü ve üniversitesinin yönetim kurulu danışmanı Murat Saydam oldu. Organizasyon Yönetimi ve Etkili İletişim konularında sunulan eğitim Saydam'ın interaktif sunumuyla oldukça keyifli geçti. Murat Saydam'a plaketini Güneşli Okul Başkan Yardımcısı Melis Fatma Öztürk verdi.

Okyanus Kolejleri Lise Ana Bölüm Başkanı Ömer Açıkyürek, Kariyer Odaklı Yetenek Eğitimi modelinin fırsatlarını nasıl kullanılabileceği konusunda hatırlatmalarda bulundu, porjeleri hayata geçirme konusunda öğrencilerimizin yine yanında olduklarını belirtti.

Organizasyon Yönetimi ve Liderlik eğitiminde, Okyanus Koleji Mezunlar Derneği Başkanı Musa Düzen'de kürsüye çıkarak dernek faaliyetlerinden ve beraber yapılabilecek projelerden bahsederek Mezunlar Derneğini tanıttı.

Bu güzel deneyimlerin yaşandığı eğitim gününde ev sahipliğini yapan Okyanus Kolejleri Fatih Kampüsü Lise Müdürü Fuat Aydın Bey ve İşletme Müdürü Şenol Şenol Bey oldu.

 

Etkinlikte; Okulumuzu Temsilen, Aşağıda İsmi Bulunan Öğrenciler ve Lise Okul Rehber Öğretmenimiz Barış ABİ Yer Aldı.

HAVACILIK KARİYER KULÜBÜ TEMSİLCİSİ ALA HARUN HÜSEYİN
SOSYAL BİLİMLER KARİYER KULÜBÜ TEMSİLCİSİ MERVE TINKIR
İLETİŞİM VE HALKLA İLİŞKİLER KARİYER KULÜBÜ TEMSİLCİSİ İREM KIRAY
DİPLOMASİ VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER KARİYER KULÜBÜ TEMSİLCİSİ EYLÜL DAMLA ERGİN
MİMARLIK KARİYER KULÜBÜ TEMSİLCİSİ SAMET YALÇIN
MÜHENDİSLİK KARİYER KULÜBÜ TEMSİLCİSİ YAHYA YAĞIZ KEMİKOĞLU
SAĞLIK BİLİMLERİ KARİYER KULÜBÜ TEMSİLCİSİ BUSE ATİK
PSİKOLOJİ KARİYER KULÜBÜ TEMSİLCİSİ TUĞDE ALATAŞ
REHBER ÖĞRETMEN BARIŞ ABİ
HUKUK KARİYER KULUBU ECE SENA TAŞKIN
GİRİŞİMCİLİK VE İNOVASYON KARİYER KULÜBÜ TEMSİLCİSİ EFE EMEK
EKONOMİ KARİYER KULÜBÜ TEMSİLCİSİ MERİÇ KILAVUZOĞLU
GÖRSEL SANATLAR KARİYER KULÜBÜ BEYZA TOPKARA

Haber
:
Özlem Canlı
Editör
:
Fırat TUMBUL
Fotoğraf
:
Barış ABİ
Tarih
:
26 Aralık 2016, Pazartesi 10:34
Okunma
:
2.022 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları