Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Türkiye'nin En Büyük Teknoloji Festivali TEKNOFEST 2020 Finallerinde Okyanus Damgası
Okyanus Koleji Lise ve Ortaokul öğrencileri Pandemi sürecinde çalışmalarına ara vermedi ve 11 proje ile Türkiye’nin en büyük teknoloji festivali TEKNOFEST finaline gitmeye hak kazanarak başarılarına bir yenisini daha ekledi.

TEKNOFEST, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı öncülüğünde, Türkiye’nin millî teknoloji hamlesi hedeflerinde önemli rol oynayan Aselsan, Baykar, BMC, İGA, İSBAK, Roketsan, TAİ, Tübitak ve Türksat’ın gibi kuruluşların paydaşlığında düzenlenen ve bu alanda gerçekleştirilen yarışmalar arasında en büyük ödüllere sahip teknoloji festivalidir. 22-27 Eylül tarihleri arasında Gaziantep’te gerçekleşecek olan TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nin en önemli ayağını Teknoloji Yarışmaları oluşturmaktadır.

TEKNOFEST'e havacılıktan otomotive, yapay zekadan simülasyon sistemlerine, su altı araçlarından otonom araçlara uzanan geniş bir spektrumda düzenlenen 23 farklı kategoride yer alan Teknoloji Yarışmalarına Türkiye'nin 81 ilinden 122 farklı ülkeden ilkokul seviyesinden üniversite seviyesine kadar toplamda 17 binin üzerinde takım başvuru yaparak büyük ilgi göstermiştir. Ayrıca 6 gün boyunca gerçekleştirilmesi planlanan TEKNOFEST bilime, teknolojiye, havacılığa ve uzaya yönelik çeşitli etkinlik ve aktiviteler ile katılımcılara dolu dolu bir teknoloji ve bilim festival yaşatmayı hedefliyor.

Okyanus koleji lise ve ortaokul öğrencileri de her yıl olduğu gibi bu yıl da gerçekleştirdikleri proje çalışmaları ile TEKNOFEST yarışmasına başvurularını gerçekleştirdiler. Alanlarında uzmanlar tarafından yapılan ön değerlendirmeler sonrasında öğrencilerimiz tarafından gerçekleştirilen başvurulardan, Eğitim Teknolojileri, Akıllı Ulaşım, Çevre ve Enerji, İnsanlık Yararına Teknoloji ve Tarım Teknolojileri alanlarında 4 Lise ve 7 Ortaokuldan olmak üzere toplam 11 proje finale çağırılmaya değer görülmüştür. Öğrencilerimizi ve kendilerine destek veren danışman öğretmenlerimizi başarılarından dolayı tebrik eder, Eylül ayında organize edilecek finallerde başarılar dileriz.

Projelere ait bilgiler aşağıdaki listede yer almaktadır.

Duygu YAVUZ
Murat AKDEMİR