Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Türkiye'nin En Büyük Teknoloji Festivali TEKNOFEST 2020 Finallerinde Okyanus Damgası
Türkiye'nin En Büyük Teknoloji Festivali TEKNOFEST 2020 Finallerinde Okyanus Damgası
  • Paylaş
Okyanus Koleji Lise ve Ortaokul öğrencileri Pandemi sürecinde çalışmalarına ara vermedi ve 11 proje ile Türkiye'nin en büyük teknoloji festivali TEKNOFEST finalinde yarıştı.

Türkiye'nin En Büyük Teknoloji Festivali TEKNOFEST 2020, 22-27 Eylül tarihlerinde Gaziantep Orta Doğu Fuar Merkezi’nde gerçekleşti. Pandemi nedeniyle 5 ayrı ekibimizin yer aldığı organizasyonda projelerimiz büyük ilgi gördü. İçişleri Bakanımız Sn. Süleyman Soylu, Milli Eğitim Bakanımız Sn. Ziya Selçuk,T3vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar ve eşi TEKNOFEST’te Okyanus Koleji stantlarını ziyaret ederek projeleri dinlediler.

Okyanus Koleji Ankara Kampüsümüzden öğrencilerimiz Nehir Vural ve Yağmur Zeynep Özal danışman öğretmenleri Bahriye Vural desteğiyle hazırladıkları “Nanobifer Filtrasyon Memranlı Hava Temizleme Cihazı” isimli projelerinde özellikle korona virüs tedbirlerini almaya çalıştığımız bugünlerde havadaki partikülleri tutma kabiliyeti yüksek (%95) nanofiber filtre kâğıdının imalatını ve bu filtre kâğıdının yerleştirildiği hava temizleme ünitesi tasarladılar. Öğrencilerimiz tasarımları ile bebekleri ve astım hastalarını kirli havanın olumsuz etkilerinden korumayı da amaçladıklarını belirttiler.

Güneşli Kampüsümüzden öğrencilerimiz Sümeyye Aras ve Kübra Nur Güleryüz, Selime Çöp danışmanlığında gerçekleştirdikleri “Et ve Balık Tazelik Sensörü” adlı çalışmalarıyla gıda güvenliğine inovatif bir çözüm sundular.

Beylikdüzü Kampüsümüzden öğrencimiz Öykü Serra Sarıtaş, Pınar Çetin ve Timuçin Sarıtaş danışmanlığında geliştirdiği biyosensör, gıda ürünleri bayatladıkça oluşan gazlara göre renk değiştiriyor. Böylece tüketiciler gıda ürünlerinin bozunma durumunu kolayca takip edebilecekler.

Diyarbakır Kampüsümüzden öğrencimiz Altan Atlı, Nur Ecem Çölbay danışmanlığında hazırladığı "Deprem Yıkım Bölgesi Tespit Cihazı” projesi ile deprem sonrası yıkılan binaların anında kurtarma ekiplerine bildirilmesini sağlıyor. Böylece en çok ihtiyaç duyulan noktalara kurtarma ekipleri çok daha hızlı ulaşabilecekler.

Adana Kampüsümüzden öğrencimiz Berat Çınar Berktaş’ın Kenan Taşdemir danışmanlığında gerçekleştirdiği “Görme Engelliler İçin Sesli Soru Bankası Asistanı” projesi ile ülkemizdeki 200 bin görme engelli öğrenciye eğitimde fırsat eşitliği sağlıyor.

TEKNOFEST 2020’de yarışan tüm öğrenci ve öğretmenlerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.


Haber
:
Duygu YAVUZ
Editör
:
Murat AKDEMİR
Tarih
:
17 Temmuz 2020, Cuma 10:30
Okunma
:
3.258 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları