Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | TÜBİTAK ORTAOKUL VE LİSE ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ TÜRKİYE FİNALLERİNDE
TÜBİTAK ORTAOKUL VE LİSE ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ TÜRKİYE FİNALLERİNDE
  • Paylaş
OKYANUS KOLEJİ ÖĞRENCİLERİNDEN BÜYÜK BAŞARI

Eryaman Okyanus Koleji ortaokul öğrencilerimiz Ahmet Salih Erdoğan ve Adeviye Ela Sezer, Pelin Koyuncu danışmanlığında hazırladıkları “KELİME TABLOSU” projeleriyle Türkçe kategorisinde TÜRKİYE İKİNCİSİ; Esenkent Okyanus Koleji lise öğrencilerimiz Işıl Özuluğ ve Emir Tüte, Elif Tok danışmanlığında hazırladıkları “ATIK YAĞLARDAN ANTİBAKTERİYEL ETKİLİ KOROZYON ÖNLEYİCİ” adlı projeleri ile Kimya kategorisinde TÜRKİYE ÜÇÜNCÜSÜ; Antalya Lara Okyanus Koleji lise öğrencilerimiz Tanem Çukurbağlı ve Canan Gökoğlu, Gülşen Kızıl danışmanlığında hazırladıkları “EDEBİ MAGAZİN DERGİSİ İLE SANATÇILARIMIZI TANIYALIM” adlı projeleri ile Türk Dili ve Edebiyatı kategorisinde TEŞVİK ÖDÜLÜ alarak Okyanus Kolejleri’ni ve bölgelerini başarıyla temsil ettiler.

 

81 ilden 396 projenin yer aldığı TÜBİTAK Ortaokul ve Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Final Sergisi; 5 Mayıs – 9 Haziran 2023 tarihleri arasında, ATO Congresium Kongre ve Sergi Merkezi’nde gerçekleşti. Bu yıl 54.sü düzenlenen 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması ve 17.si düzenlenen 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nın ödül töreni Ankara, ATO Congresium Kongre ve Sergi Merkezi'nde düzenlendi. Törene Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Milli Eğitim Bakan yardımcısı Dr. Nazif Yılmaz, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Türkiye Bilimler Akademisi Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker ve Bilim, Teknoloji ve Yenilik Politikaları Kurulu üyesi Dr. Osman Coşkun katıldı.

 

Törende konuşan TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, Cumhuriyetin 100, TÜBİTAK’ın 60. Yılını kutlarken ilk kez lise ve ortaokul öğrencilerini böyle bir ödül töreninde birlikte ağırlamanın heyecanı içinde olduklarını kaydetti.

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, törende yaptığı konuşmada, küresel rekabetin hızlandığı dünyada, siyasi ve ekonomik bağımsızlığın ancak bilim ve teknolojiye yatırım yapmakla mümkün olacağını söyledi. “TÜBİTAK Ortaokul ve Lise Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmaları"nın bilime ve araştırmaya gönül vermiş gençlerin buluşma noktası olduğuna dikkati çeken Kacır, öğrencilere şöyle seslendi: "Birçoğunuz uykusundan feragat etti. Sabır acıdır ama kuşkusuz meyvesi de bir o kadar tatlıdır. 65 bine yakın öğrenci, 42 bini aşkın proje içinden adım adım finale yükseldiniz. Bu yoğun ilgi, gençlerimizin araştırmaya ve bilime yönelik somut bir göstergesi. Dereceye giren öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Bir büyüğünüz, bir abiniz olarak da sizlerle şu duyguları paylaşmak istiyorum, bu genç yaşınızdaki araştırmalarınızın ve proje yapma bilincinizin gelecekte sizleri çok güzel yerlere taşıyacağından şüpheniz olmasın. Almış olduğunuz derecelerden bağımsız olarak çok değerli gördüğümüz esas nokta, sizin bu yaşlarda gösterdiğiniz gayrettir, özveridir. Başarı, sadece kazanılan ödüller ve derecelerle ölçülemez. Başarı, özgün fikirlerinizi hayata geçirme cesaretinizdir. Başarı, karşılaştığınız zorlukların üstesinden gelme azminizdir. Başarı, sizin içinizdeki potansiyeli keşfetme ve geliştirme çabanızdır. Bizler de Bakanlık olarak gençlerimizin kendilerini keşfetme yolunda onların yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz."

 

Türkiye genelinde en fazla proje çalışması yürüten ve her yıl çok sayıda proje ile TÜBİTAK Türkiye Finallerine katılmaya hak kazanan öğrencilerimizin çalışmalarını planlayan ve destek veren başta BARGEM (Bilimsel Araştırma ve Geliştirme Merkezi) ekibimize ve danışman öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz. Türkiye finallerinde yarışan ve Okyanus Kolejleri'ni başarıyla temsil eden öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.


Haber
:
Editör
:
Tarih
:
12 Haziran 2023, Pazartesi 12:00
Okunma
:
3.667 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları