Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | TÜBİTAK 51. Lise Öğrencileri Araştırma Projelerinde Öğrencilerimizin Büyük Başarısı
TÜBİTAK 51. Lise Öğrencileri Araştırma Projelerinde Öğrencilerimizin Büyük Başarısı
  • Paylaş
TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından düzenlenen, 51. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Final Yarışması’nın Ödül Töreni 12 Mart Perşembe günü gerçekleştirildi.

Okyanus Koleji lise öğrencileri, 9-12 Mart 2020 tarihlerinde gerçekleştirilen; İstanbul Avrupa, Konya, Adana, Bursa, Malatya ve İzmir TÜBİTAK Bölge Finalleri'nde Kimya, Fizik, Biyoloji, Coğrafya, Değerler Eğitimi, Matematik, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih ve Teknolojik Tasarım alanlarında hazırladıkları birbirinden değerli 19 Bilimsel Proje ile 51.TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda toplam 15,273 proje başvurusu arasından seçilerek bölge finalisti oldular.

Teknolojik Tasarım, Kimya ve Coğrafya kategorilerinden 3 BİRİNCİLİK; Türk Dili ve Edebiyatı kategorisinden İKİNCİLİK; Tarih, Matematik ve Türk Dili ve Edebiyatı kategorilerinden ve 3 ÜÇÜNCÜLÜK olmak üzere toplamda 7 ödül alan Okyanus Koleji öğrencileri büyük bir başarıya imza attı.

Öğrencimiz Hüseyin Efe Karagöz, Sibel Özdemir danışmanlığında gerçekleştirdiği proje çalışmasında NFC hırsızlıklarının önüne geçebilmek ve caydırıcılığı arttırabilmek için tasarladığı yeni nesil cüzdanı ile İstanbul Avrupa Bölgesi’nde teknolojik tasarım alanında birincilik elde etti.

Serkan Özdemir danışmanlığında çalışan öğrencilerimiz Ceren Uyulgan ve Cansel Yıldırım ise volkanik cüruf ve bazalt tozlarını kullanarak kimyasal gübreye alternatif geliştirdikleri projeleri ile Coğrafya alanında İzmir Bölge birincisi oldular.

Malatya Bölgesi’nde Kimya kategorisinde, öğrencilerimiz Firdevs Nisa Aksu ve Mahmut Taha Dündar danışmanları Burcu Sezen Üğüten ile atık karpuz kabuklarını kullanarak yaptıkları yenilebilir gıda koruyucu filmler ile birinci oldular.

Ayrıca öğrencilerimiz Miraç Naz Kulaksız ve Berna Gökdemir dil öğretiminde kültür ögelerinin önemini vurguladıkları projeleriyle ikincilik elde ederken; Arda Akdemir ve Hiranur İncel Müslüman Pomaklara yönelik zulmü ele aldıkları Tarih projeleri ile, Kardelen Akköse ve Alina Eda Çağlayan oluşturdukları masal müzeleri konulu Türk Dili ve Edebiyatı kategorisindeki projeleri ile, Burhan Kamuray ve Muhammet Musa Kebapçı pi sayısını kullanarak geliştirdikleri kriptolojik çalışmaları ile Matematik alanında üçüncülük elde ettiler.

Türkiye genelinde en fazla bilimsel proje çalışması yürüten ve her yıl en çok proje ile TÜBİTAK bölge finallerine katılmaya hak kazanan öğrencilerimizin çalışmalarını planlayan ve onlara desteklerini hiçbir zaman eksik etmeyen başta BARGEM (Bilimsel Araştırma ve Geliştirme Merkezi) ekibimize ve danışman öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz. Türkiye Finallerinde Okyanus Kolejleri'ni temsil edecek tüm öğrencilerimize başarılar dileriz.

51. TÜBİTAK Türkiye Final sergisi 1-5 Haziran tarihlerinde Diyarbakır’da gerçekleşecektir.


Haber
:
Mehmet ÇAKMAK
Editör
:
Murat AKDEMİR
Fotoğraf
:
Hakkı Polat
Tarih
:
13 Mart 2020, Cuma 11:52
Okunma
:
4.327 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları