Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | TÜBİTAK 14. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Bölge Finallerinde Öğrencilerimizin Büyük Başarısı
TÜBİTAK 14. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Bölge Finallerinde Öğrencilerimizin Büyük Başarısı
  • Paylaş
14. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması, Bölge Finalleri Covid-19 tedbirleri kapsamında online olarak gerçekleştirildi. Okyanus Kolejleri'nin 86 öğrencisi 46 proje ile finalist olarak yarıştığı bölge finallerinde değerlendirmeler sonucunda 3 birincilik, 4 ikincilik ve 9 üçüncülük elde edildi.

Bu yıl yarışmaya 2.978 farklı okuldan 12.831 kız ve 10.697 erkek olmak üzere 23.528 öğrencinin hazırladığı 15.273 proje başvurusu alınmıştır. 12 bölge merkezinde ön değerlendirmesi yapılmış ve ön değerlendirmeyi geçen 1.200 projenin sahibi öğrenciler, 13-15 Ekim 2020 tarihleri arasında online olarak gerçekleştirilen bölge yarışmalarına katılmıştır.

Okyanus Koleji lise öğrencileri, 13-15 Ekim 2020 tarihlerinde gerçekleştirilen; İstanbul Avrupa, İstanbul Asya, Konya, Adana, Bursa ve İzmir TÜBİTAK Bölge Finalleri'nde, Biyoloji, Coğrafya, Değerler Eğitimi, Fizik, Kimya, Matematik, Tarih, Türkçe, Teknolojik Tasarım ve Yazılım alanlarında hazırladıkları birbirinden değerli 46 Bilimsel Proje ile 14.TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda toplam 15,273 proje başvurusu arasından seçilerek bölge finalisti oldular.

Değerler Eğitim, Teknolojik Tasarım ve Yazılım kategorilerinden 3 BİRİNCİLİK; Coğrafya, Kimya, Tarih ve Teknolojik Tasarım kategorilerinden 4 İKİNCİLİK; Biyoloji, Coğrafya, Değerler Eğitimi, Fizik, Kimya, Tarih ve Yazılım kategorilerinden 9 ÜÇÜNCÜLÜK olmak üzere toplamda 16 ödül alan Okyanus Koleji öğrencileri büyük bir başarıya imza attı.

Türkiye genelinde en fazla bilimsel proje çalışması yürüten ve her yıl en çok proje ile TÜBİTAK bölge finallerine katılmaya hak kazanan öğrencilerimizin çalışmalarını planlayan ve onlara desteklerini hiçbir zaman eksik etmeyen BARGEM (Bilimsel Araştırma ve Geliştirme Merkezi) ekibimize ve danışman öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz. Türkiye Finallerinde Okyanus Kolejleri'ni temsil edecek tüm öğrencilerimize başarılar dileriz.


Haber
:
Melis DİNÇ
Editör
:
Murat AKDEMİR
Tarih
:
22 Ekim 2020, Perşembe 13:51
Okunma
:
2.085 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları