Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Ortaokul Öğrencilerimizden TÜBİTAK'ta Büyük Başarı
Ortaokul Öğrencilerimizden TÜBİTAK'ta Büyük Başarı
  • Paylaş
OKYANUS KOLEJİ ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİ, BU YIL DA BAŞARILARINI 16. TÜBİTAK ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİ ARAŞTIRMA PROJELERİ BÖLGE YARIŞMALARI’NDA ALDIKLARI ÖDÜLLERLE TAÇLANDIRDI.

Okyanus Koleji ortaokul öğrencileri, TÜBİTAK Bölge Finalleri'nde; Biyoloji,Fizik, Kimya, Tarih, Matematik, Teknoloji Tasarım, Türkçe ve Değerler Eğitimi alanlarında; yıl boyunca okullarında ve BARGEM’den (Bilimsel Araştırma ve Geliştirme Merkezi) aldıkları destekle hazırladıkları 14 bilimsel proje ile jüri değerlendirmelerine katıldı. Öğrencilerimiz projelerini alanında uzman akademisyenlerden oluşan jüriye ve ziyaretçilere 28-30 Mart  2022 tarihlerinde sundu. 16. TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Bölge Yarışmaları 31.03.2022 tarihinde yapılan ödül töreniyle son buldu.

Öğrencilerimiz; Değerler Eğitimi ve Kimya kategorilerinden 2 BİRİNCİLİK; Türkçe kategorisinden ÜÇÜNCÜLÜK olmak üzere toplamda 3 ödül alarak bilimsel çalışmalarıyla büyük bir başarıya imza attı.

◦ Beylikdüzü Okyanus Koleji öğrencilerimiz Beyza Beren Pehlevan ve Duru Aksoy, Diğdem Sarıtaş danışmanlığında hazırladıkları “DOĞAL İNDİKATÖRLERDEN BİYOSENSÖR” projesi ile Kimya kategorisinde Tübitak İstanbul (Avrupa) Bölge Birincisi,
◦ Bahçeşehir Okyanus Koleji öğrencimiz Deniz Özdemir, Merve Fersan danışmanlığında hazırladığı “TÜRK KAHVESİ VARSA İÇERİM” projesi ile Değerler Eğitimi kategorisinde Tübitak İstanbul (Avrupa) Bölge Birincisi,
◦ Bahçelievler Okyanus Koleji öğrencilerimiz Duru Tuzcu, Serra Demir ve Kuzey Uluırmak, Pınar Uzunova danışmanlığında hazırladıkları “EMOJİYLE BUL” projesi ile Türkçe kategorisinde Tübitak İstanbul (Avrupa) Bölge Üçüncüsü olmaya hak kazandılar. 

Beylikdüzü Okyanus Kolejleri öğrencilerimiz Beyza Beren Pehlevan ile Duru Aksoy ve Bahçeşehir Okyanus Kolejleri öğrencimiz Deniz Özdemir projelerini, 6-10 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek olan 16. TÜBİTAK Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Türkiye Final Yarışması’nda sunarak Okyanus Kolejleri’ni ve bölgelerini temsil edecekler. Türkiye genelinde en fazla proje çalışması yürüten ve her yıl çok sayıda proje ile Tübitak bölge finallerine katılmaya hak kazanan öğrencilerimizin çalışmalarını planlayan ve destek veren başta BARGEM (Bilimsel Araştırma ve Geliştirme Merkezi) ekibimize ve danışman öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz. Türkiye finallerinde yarışacak ve Okyanus Kolejleri'ni temsil edecek öğrencilerimize başarılar diliyoruz.


Haber
:
Melis DİNÇ
Editör
:
Murat AKDEMİR
Fotoğraf
:
Murat AKDEMİR
Tarih
:
21 Mart 2022, Pazartesi 16:07
Okunma
:
3.400 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları