Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Okyanuslu Öğrenciler 2020 Uluslararası FPSPI (Future Problem Solving) Dünya 4.sü
Okyanuslu Öğrenciler 2020 Uluslararası FPSPI (Future Problem Solving) Dünya 4.sü
  • Paylaş
Future Problem Solving (FPSPI) Yarışması Ulusal Finallerinde Türkiye Birincisi Olan Bornova Okyanus Koleji Öğrencilerinden Oluşan Ekibimiz, Uluslararası Finallerde Dünya Dördüncüsü Olarak Başarılarını Taçlandırdılar.

Amerika'daki FPS kurucuları tarafından, Covid-19 nedeniyle online düzenlenen Uluslararası FPS Finali’ne katılan ekibimiz, 20 farklı ülkeden katılım gösteren 70 takım arasından, CMPS kategorisinde Dünya 4. lüğüne ulaştı.

Öğrencilerimiz;Eylül Aginler (Takım Lideri), Rana Sanlı (Takım Lider Yardımcısı), Harun Odabaş (Tasarım Sorumlusu), Eray Ceylan (Sosyal Medya Sorumlusu ve Fotoğrafçı), Sudenaz İncesu (Tasarım Sorumlusu), İpek Kokuoğlu (Sosyal Medya ve İletişim), Defne Koç (Araştırma), Dilanur Taner (Yazman ve İletişim), danışman öğretmenleri Emine Kaba ve Proje Koçu Nil Orhan Özteber rehberliğinde kurdukları OIL FOR FUTURE ekibiyle; atık yağların çevreye olan zararlarını, Bornova ilçesinde 1000 kişiye ve 10 atık yağ çıkan firmaya ulaşarak anlattılar. Bu bilinçlendirme sonucunda elde ettikleri atık yağları, 10 L atık yağ ile 1 fidan alacak şekilde anlaşarak atık yağ toplama firmasına teslim ettiler. Öğrencilerimiz yaptıkları bu projeyi Bornova Belediyesi’ne ve İzmir Valiliği’ne sunarak aldıkları destekle projelerini tamamlamışlardır.

FPSPI Nedir?

Yaratıcılık konusunda dünyanın önde gelen Profesörlerinden Dr. E Paul Torrance tarafından kurulan Uluslararası Gelecek Problemleri Çözme Programı yaratıcı ve analitik düşünce ve araştırma becerileri üzerine odaklaşarak öğrencilerin 21. yüzyıl becerilerinin geliştirilmesini destekleyen bir programdır. Öğrencilerin gelecek ile ilgili vizyon oluşturmalarını ve onları geleceğin liderleri olmaları konusunda desteklemeyi amaçlamaktadır. FPSPI öğrencilerin problem çözme becerilerinin gelişmesini hedeflerken aynı zamanda onlara rekabet edebilecekleri fırsatlar da sunmaktadır.


Haber
:
Duygu YAVUZ
Editör
:
Murat AKDEMİR
Tarih
:
16 Haziran 2020, Salı 16:52
Okunma
:
2.224 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları