Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Okyanus Kolejleri’nden Büyük Başarı: FPSPI Türkiye İkincisi
Okyanus Kolejleri’nden Büyük Başarı: FPSPI Türkiye İkincisi
  • Paylaş
1974’ten beri 40’ı aşkın ülkede her yıl düzenlenen ve bu yıl da ülkemizde 6. sı düzenlenen FPSPI (Future Problem Solving Program İnternational) yarışmasının Türkiye finalleri İzmir Katip Çelebi Üniversitesi’nde gerçekleşti.

FPSPI yarışmasının amacı çocuklara ne düşüneceklerini değil, nasıl düşüneceklerini öğretmektir. FPSPI yapılandırmacı yaklaşımla sorunları çözme becerisini geliştiren ve bu beceriyi hayatımıza entegre etmeye çalışan bir yarışmadır. Bu yarışma sayesinde öğrencilerimiz yaratıcı ve eleştirel düşünerek olumlu bir gelecek tasarlama ve kurma becerilerini geliştiriyor.

Mavişehir Okyanus Koleji öğrencilerimiz Ulaş Enes Kozan, Aleyna Aytar, Ela Çınar, Naz Caferoğlu, Anıl Akalın, proje koçu Binnur Yılmaz önderliğinde FPSPI Yarışması, Cmps (Community problem solving) kategorisinde SBARKOFHOPE ekibi olarak Türkiye 2. si oldu.

Büyük bir duyarlılık gösteren öğrencilerimiz projelerinde, İzmir Karşıyaka Belediyesi ile ortak çalışma gerçekleştirerek pilot bölgede yaşayan sokak hayvanları için daha sağlıklı ve düzenli barınaklar yapma konusunda çalışarak toplumsal bir problemi ele aldılar. Ürettikleri çözüm ile İzmir valiliği, İzmir Mimarlar Odası, İzmir Mobilyacılar Odası, Veterinerler Oda Başkanı, İzmir fuar danışmanları ve Karşıyaka Fen işleri Müdürlüğüyle ortak payda da buluştular ve ön test-son test yaparak projenin geçerliliğini kontrol ettiler. Başarılı olarak projenin geliştirilebilirliğini kanıtladılar.

Öğrencilerimizi ve Binnur Yılmaz öğretmenimizi gönülden kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.


Haber
:
Pınar ÇETİN
Editör
:
Murat AKDEMİR
Tarih
:
16 Nisan 2019, Salı 16:53
Okunma
:
2.491 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları