Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Okyanus Kolejleri Bilimsel Projelerde Dünya Zirvesinde
Okyanus Kolejleri Bilimsel Projelerde Dünya Zirvesinde
  • Paylaş
Kenya’da Gerçekleşen “Kenya International Science Olympics ” İsimli Uluslararası Bilimsel Projeler Yarışması'ndan Okyanus Öğrencileri 2 Büyük Madalya ile Türkiye'ye Dönüyor.

Okyanus Kolejleri öğrencilerimiz Yavuz Kalaycı ve Naim Harun Çerkezi 28 Nisan – 4 Mayıs 2016 tarihleri arasında, Kenya’nın Nairobi şehrinde gerçekleşen Kenya International Science Olympics  isimli uluslararası yarışmaya Timuçin Sarıtaş eşliğinde iki ayrı proje ile katıldılar.

Toplam 25 ülkeden, 5 farklı kategoride 122 projenin  katılım gösterdiği yarışmada, Okyanuslu öğrenciler 2 kategoride yarışarak Dünya birinciliği ve Dünya üçüncülüğünü kazandılar.

Altın ve Bronz Madalya Okyanus Kolejleri'nde 

 Enerji kategorisinde yarışan Halkalı Okyanus Koleji öğrencisi Yavuz Kalaycı, Dilek Şenol Korkmaz danışmanlığında  “Generatıng Energy From Wastewater Of Daıry Plants By Usıng Exoelectrogenıc Bacterıa (Bakterilerden Enerji Üretimi)” isimli çalışması ile ALTIN MADALYA...

Mühendislik kategorisinde Bahçeşehir Okyanus Koleji öğrencisi Naim Harun Çerkezi,Timuçin Sarıtaş danışmanlığında “The Preparatıon Of Medıcal Textıle Products Wıth Propertıes That Tree Barks Have By Usıng Mıcroencapsulatıon Method (Nanoteknolojik Medikal Tekstil Ürünleri)" isimli projesi ile BRONZ MADALYA, kazanarak Okyanus'ta yapılan proje çalışmalarına Dünya çapında verilen değeri bir kez daha ispatlamış oldular. 

 "Bu tarz başarılar bizim için gelenek haline gelmiştir" 

Okyanus Kolejleri BARGEM koordinatörü Duygu Yavuz elde ettikleri dereceleri şu sözlerle ifade etti: "Uzun bir çalışma maratonun ardından hedefimiz olan Dünya birinciliklerini elde etmeye devam ediyoruz. Bu tarz başarılar bizler için bir gelenek haline gelmiştir. Her geçen gün motivasyonumuz ve hedeflerimiz büyüyor. Kenya'dan böyle büyük bir başarıyla dönmemizde emeği geçen başta öğrencilerimize, danışman öğretmenlerine ve Okyanus Kolejleri'ne teşekkür ediyorum."

 “Kenya International Science Olympics'e Inspo Sertifikları”

Ayrıca Kenya International Science Olympics  ödül töreninde;  Amerika, Meksika, Litvanya, Moldovya, Belarus ve Kenya'dan yarışan başarılı projelere, Okyanus Kolejlerinin düzenlediği ULUSLARASI INSPO ( International Sciance Project Olympiad) yarışmasına katılmaya hak kazandıklarını dair, INSPO 2017 sertifikaları, ödül olarak verildi.

 Okyanus Ekibi Safaride

Kenya'da gerçekleşen Kenya International Science Olympics  proje yarışmasında, Dünya birinciliği ve üçüncülüğü elde eden öğrenciler, 2 Mayıs 2016 Pazartesi günü ödül töreninden sonra, 3 Mayıs 2016 Salı günü Mashai Mara'da gerçekleşecek olan safari turuna çıkacaklar. Yoğun bir şekilde yarışmaya hazırlanmış olan öğrencilerimiz, böylelikle yarışmanın yorgunluğunu safari turuyla üzerlerinden atacaklar.


Haber
:
Duygu CELEBCİOĞLU
Editör
:
Kuzey Kayahan SARAN
Tarih
:
02 Mayıs 2016, Pazartesi 00:00
Okunma
:
3.340 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :
Abdulkadir Arslan / 04 Mayıs 2016, Çarşamba 12:04
Sayın hocam, başarınızdan dolayı sizi ve öğrencilerini tebrik ediyorum..
Bora / 10 Mayıs 2016, Salı 10:03
Şahanesiniz çocuklar. Tebrikler Timuçin Sarıtaş. Teşekkürler BARGEM Ekibi
FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları