Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Okyanus Koleji Türkiye 2.si
Okyanus Koleji Türkiye 2.si
  • Paylaş
1974’ten beri 40’ı aşkın ülkede her yıl düzenlenen ve bu yıl da ülkemizde 8.si düzenlenen FPSPI (Future Problem Solving Program International) yarışmasının Türkiye finalleri gerçekleşti.

FPSPI yarışmasının amacı çocuklara ne düşüneceklerini değil, nasıl düşüneceklerini öğretmektir. FPSPI yapılandırmacı yaklaşımla sorunları çözme becerisini geliştiren ve bu beceriyi hayatımıza entegre etmeye çalışan bir yarışmadır. Bu yarışma sayesinde öğrencilerimiz yaratıcı ve eleştirel düşünerek olumlu bir gelecek tasarlama ve kurma becerilerini geliştirmektedir.

FPS GIPS (Global Issues Problem Solving / Küresel Problemleri Çözme) kategorisinde her yıl açıklanan 5 konu başlığı altında araştırmalar yapılmakta ve öğrenciler gelecek senaryolarında ortaya konulan sorunlara 6 basamaklı problem çözme süreci uygulamaktadır. Öğrencilerimiz de ön değerlendirme aşamalarının ardından bu senenin Türkiye Final teması olan “İnsanın Çevreye Etkisi“ ile ilgili de araştırmalarını gerçekleştirdi, gelecek senaryolarında oluşabilecek sorunları tespit etti ve çözüm önerilerini sundu.

Yapılan değerlendirmenin ardından 24 Nisan 2021 tarihinde FPS Türkiye 2021 final sonuçları çevrimiçi yapılan tören ile açıklandı. Mavişehir Okyanus Koleji öğrencilerimiz Mert Berent, Aydanur Erdi, Defne Türcan, Yağmur Coşkun, Ece Gürlüoğlu ve Burak Likoğlu; proje koçu Nil Orhan Özteber önderliğinde gerçekleştirdikleri çalışmalar ile Türkiye FPS Ulusal Elemeleri GIPS kategorisinde TÜRKİYE İKİNCİSİ oldu. Öğrencilerimiz gerçekleştirdikleri çalışmalar ile Uluslararası FPS finallerine davet edildi.

Öğrencilerimizi ve Nil Orhan Özteber öğretmenimizi gönülden kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.


Haber
:
Pınar ÇETİN
Editör
:
Murat AKDEMİR
Tarih
:
29 Nisan 2021, Perşembe 17:16
Okunma
:
1.812 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları