Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Okyanus Koleji Ortaokul Öğrencileri Tübitak'ta Türkiye İkincisi
Okyanus Koleji Ortaokul Öğrencileri Tübitak'ta Türkiye İkincisi
  • Paylaş
TÜBİTAK tarafından düzenlenen 12. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Türkiye finalinde Okyanus Koleji öğrencileri Türkçe alanındaki projeleri ile Türkiye ikincisi olarak büyük bir başarıya imza attılar.

Türkiye finaline kalan tüm projelerin sunumlarının yapıldığı sergi 7-11 Mayıs tarihleri arasında Kayseri Dünya Ticaret Merkezinde gerçekleştirildi. Türkiye genelinde 11.319 proje başvurusu arasından, 12 bölge merkezinde yapılan değerlendirme sonucunda belirlenen Biyoloji alanında 23, Değerler Eğitimi alanında 21, Fizik alanında 24, Kimya alanında 17, Kodlamana alanında 16, Tarih alanında 14 ve Türkçe alanında 16 proje ile toplamda 160 proje Finalist olarak sergiye katıldı. Okyanus Koleji öğrencileri Biyoloji, Kimya, Tarih alanlarında birer Türkçe ve Matematik alanlarında ikişer toplamda ise 7 projesi ile bu sergideki yerlerini aldılar. Yarışmaya Bornova Okyanus Kolejinden Mehmet ÖZEN danışmanlığında öğrencilerimiz Şebnem VAROL ve İdil BİRİNCİ gerçekleştirdikleri ‘Türkiye Cumhuriyeti İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük Kavramlarının Kalıcı Olması İçin Öykü Yazımı’ projeleri ile Tarih alanında Teşvik ödülü almaya hak kazandılar.
Adana Okyanus Koleji öğrencilerimiz Necati Çağın ÇIRAĞ ve Yiğit ÜNSAÇARER ise danışman öğretmenleri Melike ÜÇEL ile yaptıkları ‘Türk Mitolojisini Eğlenerek Öğreniyorum’ adlı projeleri ile Türkçe alanında Türkiye İkincisi olarak büyük gurur yaşadılar.
Türkiye finaline katılarak büyük başarı sağlayan ve derece alan öğrenci ve danışman öğretmenlerimizi tebrik eder başarılarının devamını dileriz.


Haber
:
Duygu Celebcioğlu
Editör
:
İbrahim Aslan
Tarih
:
11 Mayıs 2018, Cuma 16:13
Okunma
:
2.944 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :
Yılmaz Saraç / 15 Nisan 2019, Pazartesi 15:55
Ülkemizin nitelikli insana şiddetle ihtiyacı var. Geleceğe umutla bakabilmemiz sizlerin ellerinde. Bu kutsal hizmetinizde size ve öğrencilerinize başarılar dilerim.
FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları