Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Okyanus Koleji Öğrencisi Metehan Demirci, 53. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Finallerinde Türkiye Üçüncüsü…
Okyanus Koleji Öğrencisi Metehan Demirci, 53. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Finallerinde Türkiye Üçüncüsü…
  • Paylaş
53. Tübitak Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Bölge Yarışması;81 ilden 3453 okul ve 37313 öğrencinin katılımıyla gerçekleşti.

Yarışmaya Fatih Okyanus Kolejleri öğrencimiz Metehan Demirci, Gaye Tan danışmanlığında hazırladığı “MEDİ-REM” projesi ile Teknolojik Tasarım kategorisinden; Diyarbakır Okyanus Kolejleri öğrencimiz Melisa Kalkan, Burcu Sezen Üğüten danışmanlığında hazırladığı “ARONYA İLE KANSERE DUR DE” projesi ile Biyoloji kategorisinden katılarak Bölge Birincisi oldular. Ardından Melisa Kalkan ve Metehan Demirci projelerini, 53. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Türkiye Finalleri’nde sunarak Okyanus Kolejleri’ni ve bölgelerini temsil ettiler.

81 ilden 216 projenin yer aldığı 53. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Türkiye Final Sergisi; 30 Mayıs – 01 Haziran 2022 tarihleri arasında, Milli Cumhurbaşkanlığı Beştepe Sergi Salonu’nda gerçekleşti. Yarışma, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve Tübitak Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal katılımlarıyla 02 Haziran 2022 tarihinde saat 14.00'da Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan ödül töreniyle son buldu. 53. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Türkiye Finalleri’nde; Fatih Okyanus Kolejleri öğrencimiz Metehan Demirci, Gaye Tan danışmanlığında hazırladığı “MEDİ-REM” projesi ile Teknolojik Tasarım kategorisinden TÜRKİYE ÜÇÜNCÜSÜ oldu. 

“MEDİ-REM”

İlaç kullanımı tüm insanlar için oldukça önemli bir durumdur. Doğru ilacın saatinde alınması ilacın istenilen şekilde etki etmesini sağlayacaktır. Ancak özellikle hasta, yaşlı ve engelli insanlarımız ilaç kullanma konusunda büyük sıkıntılar yaşamaktadır. Genelde onlara ilaçları yakınları tarafından verilmektedir. Bu durumlarda bile unutmalar ya da yanlış ilaç kullanımları gibi sıkıntılarla karşılaşılmaktadır. Bu projede hazırlanan cihaz ile yaşlılar ve engelliler başta olmak üzere tüm kullanıcıların doğru ilaç kullanımını kolaylaştıracak ve tedavi süreçlerini aksatmalarını engelleyecektir.

Türkiye genelinde en fazla proje çalışması yürüten ve her yıl çok sayıda proje ile TübitakTürkiye Finallerine katılmaya hak kazanan öğrencilerimizin çalışmalarını planlayan ve destek veren başta BARGEM (Bilimsel Araştırma ve Geliştirme Merkezi) ekibimize ve danışman öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz. Türkiye finallerinde yarışan ve Okyanus Kolejleri'ni temsil eden öğrencilerimizi tebrik ediyoruz. 
 


Haber
:
Pınar ÇETİN
Editör
:
Murat AKDEMİR
Tarih
:
02 Haziran 2022, Perşembe 18:00
Okunma
:
2.535 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları