Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Okyanus Koleji Öğrencileri İki Önemli Türkiye Derecesi Elde Etti
Okyanus Koleji Öğrencileri İki Önemli Türkiye Derecesi Elde Etti
  • Paylaş
51.TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Türkiye Finalleri Yarışması gerçekleşti. Okyanus Koleji öğrencileri 3 farklı proje ile 3 farklı kategoride Türkiye finallerinde yarıştı. Değerlendirmeler sonucunda Teknoloji Tasarım alanında 3.lük, Coğrafya alanında ise 2.lik elde edildi.

Bu yıl yarışmaya 3.004 farklı okuldan 12.697 kız ve 10.831 erkek olmak üzere 23.528 öğrencinin hazırladığı 15.273 proje başvurusu alınmıştır. 12 bölge merkezinde ön değerlendirmesi yapılmış ve ön değerlendirmeyi geçen 1.200 projenin sahibi öğrenciler, 9-12 Mart 2020 tarihleri arasında bölge yarışmalarına katılmıştır. Bölge sergilerinde finalist olarak belirlenen 216 proje, 6-8 Temmuz 2020 tarihleri arasında yüz yüze ve çevrimiçi olarak final değerlendirmesine alınmıştır.

Okyanus Kolejleri, Bilimsel projelere verdiği önemi BARGEM ile ortaya koyuyor.

Okyanus Kolejleri bilimsel çalışmalara verdiği önemi BARGEM ( Bilimsel Araştırma Geliştirme Merkezi) biriminin destekleri ile hazırlamış olduğu yüzlerce proje ile bu yılda göstermiştir. Bu projelerden 19 tanesi bölge finallerinde yarışmış 3 tanesi bölge birincisi olmak üzere 7 proje derece almaya hak kazanmıştı. BARGEM koordinatörü Dr. Duygu Yavuz “ Her yıl olduğu gibi bu yılda öğrenci ve öğretmenlerimizin özverili çalışmaları sonucunda TÜBİTAK Türkiye Finalleri’nde yarıştık ve önemli dereceler elde ettik. Pandemi sürecinde olmamıza rağmen hem ulusal hem de uluslararası arenada boy göstermeye devam ediyor olacağız. Türkiye finallerinde derece alan öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ederken, bu yıl bilimsel çalışmalara katılan, ülkemizin geleceği için bu tarz çalışmaların önemini bilen tüm öğretmen ve öğrencilerimize de şahsım adına teşekkür ediyorum. Bilimsel projelerin önemini bilen ve bu konuda bizlere her türlü desteği veren başta kurucumuz Orhan Özbey’ e ve Okyanus Kolejleri yöneticilerine de teşekkürü bir borç biliriz” dedi.

ProtectWallet ile temassız kart özelliği bulunan kartlar daha güvenli…

Avcılar kampüsümüzden öğrencimiz Hüseyin Efe Karagöz, Sibel Özdemir danışmanlığında gerçekleştirdiği projede temassız özelliği bulunan kredi kartları üzerinden gerçekleştirilen hırsızlıkların her geçen gün daha ciddi boyutlara ulaşması sorununu ele aldı. Bu nedenle NFC özelliği bulunan kredi kartlarını hırsızlıklara karşı korumak amacıyla ProtectWallet ismini verdiği bir cüzdan tasarladı. Bu cüzdan kredi kartlarını korumanın yanı sıra, hırsızlık teşebbüsü esnasında kullanıcıyı titreşimle uyarmakla beraber 155 polis ihbar hattına da konum bilgisi ile beraber bir SMS gönderiyor. Covid-19 salgını ile beraber bu projenin öneminin daha arttığını düşünerek, TÜBİTAK Türkiye finallerinde Teknolojik Tasarım kategorisinde 3. lük ödülüne layık görülen proje öğrencimizi ve danışman öğretmenimizi tebrik ediyoruz.

Volkanik Cüruf ileTarım Ürünleri daha verimli ve daha sağlıklı…

İzmir Bornova kampüsümüzden öğrencilerimiz Ceren Uyulgan ve Cansel Yıldırım danışman öğretmenleri Serkan Özdemir rehberliğinde tarımda kullanılan kimyasal gübrelerin zararlarını sorununu ele alarak, bu gübrelere alternatif olabilecek Volkanik Cüruf ve bazalt tozları üzerinde gerçekleştirdikleri deneyler sonucunda olumlu sonuçlar elde ettiler. Tarım verimliliğinden ödün vermeden kimyasal gübrelerin verdiği zararları ortadan kaldırdıkları projeleri ile Türkiye finallerinde Coğrafya kategorisinde 2.lik ödülüne layık görülen proje öğrencilerimizi ve danışman öğretmenimizi tebrik ediyoruz.

Bilimsel projelere verdiği önem ve elde ettiği başarılarla bu alanda öncü olduğunu kanıtlayan Okyanus Kolejleri ailesi olarak, bilimsel proje çalışmalarında yer alan tüm öğrenci ve öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz. Bu çalışmalarda süreci planlayan, yöneten ve akademik destek sağlayan BARGEM (Bilimsel Araştırma ve Geliştirme Merkezi) ekibimize teşekkür ediyoruz.


Haber
:
Abdullah KARALAR
Editör
:
Murat AKDEMİR
Tarih
:
11 Temmuz 2020, Cumartesi 13:58
Okunma
:
2.059 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :
Tuğba Demiray / 12 Temmuz 2020, Pazar 08:02
Bu güzel projelere imza atan öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi yürekten tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.
FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları