Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Öğrencimiz Selin Aşık Türkiye Üçüncüsü
Öğrencimiz Selin Aşık Türkiye Üçüncüsü
  • Paylaş
Dünyanın lider biyoteknoloji şirketlerinden biri olan Amgen tarafından gerçekleştirilen I AM GENIUS isimli Biyoteknolojik Fikirler Yarışması 10 Haziran 2021 tarihinde çevrimiçi olarak gerçekleşti. Değerlendirmeler sonucunda “Can Yeleği” adlı projesi ile öğrencimiz Selin Aşık Türkiye Üçüncüsü oldu.

Üniversite ve lise başvuruları arasından gerçekleşen ön değerlendirme sonrası sadece 5 üniversite ve 5 lise projesi finalist olmaya layık görüldü. Güneşli Okyanus Anadolu Lisesi öğrencimiz Selin Aşık, Bargem proje danışmanı Melis Dinç danışmanlığında tasarladığı Can Yeleği projesi ile TÜRKİYE ÜÇÜNCÜSÜ oldu.Öğrencimiz Selin Aşık, Türkiye'nin de olduğu uluslararası alanda, 100'den fazla ülkede 20 binin üzerinde çalışanıyla, 1980'den beri insanlar için tedaviler keşfeden, geliştiren ve bunları tıbbın hizmetine sunan AMGEN Biyoteknoloji firmasında staj yapma ve eğitim alma hakkına sahip oldu.

Selin’in Proje Fikri Nedir?

Son yıllarda operasyonlar sırasında şehit düşen, yaralanan askerlerimizin acı haberlerini sıkça duymaktayız. Yine haberlerde sıkça duyduğumuz üzücü haberlerden biri de dağlarda kaybolan, ölen dağcıların haberleridir. Bu ölümlerin en büyük sebebi askere veya dağcıya ulaşamayıp zamanında müdahale edilememesidir. Selin, bu ölümlerin önüne geçme düşüncesiyle "Can Yeleği" isimli projesinin prototipini geliştirdi.

Can Yeleği projesinde temel amaç; dağcıların ve operasyondaki askerlerin mevcut durumları hakkında gerçek zamanlı bilgileri toplayan, tasarlanan yazılım ve donanımla denge, kalp ritmi, vücut sıcaklığı, anlık konum vb. verilerine ulaşılabilecek giyilebilir bir teknoloji geliştirmektir. Bu amaç doğrultusunda, operasyona veya dağa çıkan kişinin temel hayati fonksiyonlarının tespiti için mikroişlemci tabanlı devre tasarlanmıştır.

Bilimsel projelere verdiği önem ve elde ettiği başarılarla bu alanda öncü olduğunu kanıtlayan Okyanus Kolejleri ailesi olarak, bilimsel proje çalışmalarında yer alan tüm öğrenci ve öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz.

Geçirdiğimiz bu zor günlerde küresel çapta çalışmalar yapan Okyanus Koleji öğrencileri gelecekteki umudumuz olmaya devam ediyorlar. Öğrencilerimizle gurur duyuyor, başarılarının devamını diliyoruz. Bu çalışmalarda süreci planlayan, yöneten ve akademik destek sağlayan BARGEM (Bilimsel Araştırma ve Geliştirme Merkezi) ekibimize teşekkür ediyoruz.

Öğrencimize ve danışman öğretmenini tebrik ederiz.


Haber
:
Melis DİNÇ
Editör
:
Murat AKDEMİR
Tarih
:
12 Haziran 2021, Cumartesi 10:58
Okunma
:
1.734 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları