Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Mostratec Bilim ve Teknoloji Yarışmasında Dünya 3.Süyüz
Mostratec Bilim ve Teknoloji Yarışmasında Dünya 3.Süyüz
  • Paylaş
Dünya’nın en büyük bilim organizasyonlarından biri olan Mostratec yarışmasında ülkemizi temsil etmek üzere seçilen öğrencimiz, toplamda 800 proje arasında yarıştı.

Mehmet Çakmak öğretmenimizin danışmanlığında ve Bargem ekibi desteğiyle Avcılar Okyanus Fen Lisesi’nden öğrencimiz Hüseyin Efe KARAGÖZ, dünyadaki su problemine yönelik proje çalışmasıyla “Mühendislik” kategorisinde büyük başarı gösterdi.

5 gün süren fuar boyunca yüzlerce kişiye projelerini sunan öğrencimiz, 10 ayrı jüri üyesi tarafından değerlendirildi. Aldığı yüksek değerlendirme puanları sonucu Hüseyin Efe, Mühendislik kategorisinde ve Uluslar arası dikkat çeken projeler alanında Dünya Üçüncüsü oldu. Yaklaşık bir yılı aşkın süredir projesiyle ilgili hem üniversitede hem de Bargem laboratuvarında yaptığı çalışmalar sonunda öğrencimiz Hüseyin Efe, Mostratec 2019 yarışmasında aldığı uluslararası derece ile başarısını taçlandırdı. Öğrencimiz ülkemizi sadece bilim alanında değil, kültürel olarak da en güzel şekilde tanıttı.

Yarışma sonrası Brezilya Sao Poulo Türkiye Başkonsolosu Serkan Gedik tarafından ağırlanan ve elde ettiği dünya başarısından dolayı tebrik edilen öğrencimiz 29 Ekim günü yurda döndü. Havalanında okul müdürü Hikmet Burak, Bargem ekibi ve velilerimiz tarafından çiçeklerle karşılanan ekibimiz ülkemize ve okulumuza en güzel Cumhuriyet Bayramı hediyesini vermiş oldu.


Haber
:
Duygu YAVUZ
Editör
:
Murat AKDEMİR
Tarih
:
30 Ekim 2019, Çarşamba 16:50
Okunma
:
2.915 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları