Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Mostratec Bilim Fuarında Okyanus İmzası
Mostratec Bilim Fuarında Okyanus İmzası
  • Paylaş
Brezilya'da bu sene 33. sü düzenlenen Uluslararası Mostratec Bilim ve Teknoloji Fuarı'nda ülkemizi temsil eden öğrencilerimiz, Ataberk Ateş ve Ahmad Barakat Bronz Madalya alarak Dünya Üçüncü oldular.

Dünya’nın en büyük bilim organizasyonlarından biri olan Mostratec yarışmasında ülkemizi temsil etmek üzere seçilen öğrencilerimiz, toplamda 800 proje arasında yarıştı. Hanife Özdemir öğretmenimizin danışmanlığında ve Bargem ekibi desteğiyle Halkalı Okyanus Koleji’nden öğrencimiz Ataberk Ateş, Görme Engellilere yönelik proje çalışmasıyla bilgisayar bilimleri kategorisinde,  Ankara İncek Okyanus Koleji’nden öğrencimiz Ahmad Barakat,Kanser tedavisine erken teşhis alanındaki proje çalışmasıyla sağlık kategorisinde,büyük başarı gösterdiler.

5 gün süren fuar boyunca yüzlerce kişiye projelerini sunan öğrencilerimiz, 6 ayrı jüri üyesi tarafından değerlendirildiler. Aldıkları yüksek değerlendirme puanları sonucu Ataberk Bilgisayar Bilimleri kategorisinde, Ahmad ise Sağlık kategorisinde büyük beğeni ve ilgi toplayarak Dünya Üçüncüsü oldular. Yaklaşık bir yılı aşkın süredir projeleriyle ilgili hem üniversitede hem de Bargem laboratuvarında yaptıkları çalışmalar sonunda Tübitak ve Obit yarışmalarında dereceler elde eden öğrencilerimiz, Mostratec 2018 yarışmasında aldıkları uluslararası derece ile başarılarını taçlandırdılar.

Öğrencilerimiz ülkemizi sadece bilim alanında değil, kültürel olarak da en güzel şekilde tanıttılar. Danışman öğretmenleri Hanife Özdemir ile Brezilya'da olan ekibimiz, 30 Ekim Salı günü Türkiye'ye dönecek.

Ülkemize Cumhuriyet Bayramı hediyesi olan bu güzel başarıdan dolayı öğrencilerimizi, öğretmenlerini ve ailelerini tebrik ediyoruz.


Haber
:
Duygu CELEBCİOĞLU
Editör
:
İbrahim Aslan
Tarih
:
30 Ekim 2018, Salı 12:53
Okunma
:
3.837 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları