Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Mavişehir Okyanus Koleji Öğrencileri Future Problem Solving (FPS) 'de 2038 Yılında Bulut Bilişim Çözümleriyle Türkiye 2.si
Mavişehir Okyanus Koleji Öğrencileri Future Problem Solving (FPS) 'de 2038 Yılında Bulut Bilişim Çözümleriyle Türkiye 2.si
  • Paylaş
Mavişehir Okyanus Koleji öğrencileri , 21. Yüzyıl becerilerinin geliştirilmesini ve gelecekteki problemleri ön görerek çözüm üretmelerini destekleyen uluslararası Future Problem Solving (FPS) yarışmasında TÜRKİYE 2.si oldular.

Yaratıcılık konusunda dünyanın önde gelen profesörlerinden Dr. E Paul Torrance tarafından kurulan Uluslararası Gelecek Problemleri Çözme Programı yaratıcı ve analitik düşünce ve araştırma becerileri üzerine odaklaşarak öğrencilerin 21. yüzyıl becerilerinin geliştirilmesini destekleyen bir programdır. Öğrencilerin gelecek ile ilgili vizyon oluşturmalarını ve onları geleceğin liderleri olmaları konusunda desteklemeyi amaçlamaktadır. FPSI öğrencilerin problem çözme becerilerinin gelişmesini hedeflerken aynı zamanda onlara rekabet edebilecekleri fırsatlar da sunmaktadır.

FPS (Future Problem Solving) yarışması Ulusal Türkiye finalleri bu yıl 31.03.2018 tarihinde Izmir’de gerçekleşti. Yarışmaya Mavişehir Okyanus Koleji öğrencilerimiz Anıl Akalın, Ulaş Kozan, Eren Yesılçimen ve Dila Bayraktar, Nil Orhan Özteber koçlugunda Senior GIPS SKEÇ kategorisinde katıldılar. “2038 yılında Bulut Bilişim Problemleri” temalı sergiledikleri skeçleri ile TÜRKİYE İKİNCİSİ oldular.

Her yıl Amerika Birleşik Devletleri’nde farklı üniversitelerin ev sahipliği yaptığı Uluslararası Konferans da bu yıl 6- 10 Haziran 2018 tarihinde University of Wisconsin-La Crosse’da gerçekleşecektir. Öğrencilerimiz hazırladıkları proje ile, Amerika’da gerçekleşecek bu uluslararası organizasyonda ülkemizi temsil edecek projeler arasında değerlendirmeye alınmıştır. 

Öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

 


Haber
:
Duygu Celebcioğlu
Editör
:
İbrahim Aslan
Tarih
:
02 Nisan 2018, Pazartesi 17:16
Okunma
:
2.658 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları