Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Lise Öğrencimiz Azra Akasya Aşan Türkiye İkincisi
Lise Öğrencimiz Azra Akasya Aşan Türkiye İkincisi
  • Paylaş
Üsküdar Üniversitesi ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlene, lise dönemindeki gençleri “icat çıkarmaya” yönlendiren Üsküdar Üniversitesi 7. Bilim ve Fikir Festivali Ödül Töreni 15 Ekim’de gerçekleştirildi.

Üsküdar Üniversitesi ve İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle 7 yıldır Türkiye geneli tüm lise öğrencilerine yönelik düzenlenen festival ile gençler fikirlerini ve projelerini alanında uzman akademisyenlere sunma imkanı buluyor.

Sosyal Bilimler, Fen ve Teknoloji ile Sağlık Bilimleri alanlarında proje hazırlayan ve finale kalma başarısı gösteren projeler arasından online olarak gerçekleşen değerlendirmeler sonrasında ödüller sahiplerini buldu.

Okyanus Koleji farklı kampüslerinden finale kalan projeler arasından toplam 7 proje ekibimiz derece almaya layık görüldü.

Halkalı Okyanus Koleji lise öğrencimiz Azra Akasya Aşan, Edebiyat öğretmeni Nazlı Tanhan danışmanlığında gerçekleştirdiği “Geri Dönüşüm Edebiyatı” isimli projesiyle Sosyal Bilimler Alanında Türkiye İkinciliğine layık görüldü. Azra, insanların edebiyata olan ilgisini artırmak ve boş vakitlerini kısa ebedi bilgilerle değerlendirmelerini sağlamak amacıyla tasarladığı prototipi ile büyük ilgi gördü. Tasarlanan materyal içinde insanların otobüs veya metro beklerken ve bu yolculukları sırasında okumaları için farklı seçeneklerde hazırlanmış edebi bilgi kartlarını ücretsiz olarak okumaları amaçlanıyor. Azra, bilgi kartlarının okunduktan sonra çöpe gitmemesi ve değerlendirilmeye devam etmesi amacıyla onları kitap ayracı olarak kullanmaya yönelik şekilde dizayn ederek edebiyat sevgisini artırmaya yönelik güzel bir proje gerçekleştirdi.

Güneşli, Kemerburgaz, Avcılar, Beylikdüzü ve Halkalı kampüslerimizdeki diğer öğrencilerimiz gerçekleştirdikleri proje çalışmalarıyla Mansiyon Ödülü almaya hak kazandılar.

Proje ekibi öğrenci ve öğretmenlerimiz ile süreç boyunca yol gösteren Bargem danışmanlarını tebrik ediyoruz.

Okyanus Koleji Derece alan projeler listesi için tıklayınız.

 


Haber
:
Duygu YAVUZ
Editör
:
Murat AKDEMİR
Tarih
:
03 Haziran 2021, Perşembe 12:15
Okunma
:
1.973 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları