Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Lise Öğrencilerimiz Poster Yarışmasında Türkiye Birincisi
Lise Öğrencilerimiz Poster Yarışmasında Türkiye Birincisi
  • Paylaş
ISLP (The International Statistical Literacy Project) 2020-2021 Uluslararası İstatistik Poster Yarışması Lise Kategorisi Türkiye Birincisi ve Ülke Temsilcisi Okyanus Kolejinden.

ISLP, 1994 yılından itibaren Uluslararası İstatistik Enstitüsü’nün eğitim ayağı olan International Associationfor Statistical Education (IASE) çatısı altında gerçekleştirilen uluslararası istatistik poster yarışmasıdır. Yarışmanın gerçekleştirildiği ülkelerde ilk aşamada başvurular ulusal olarak değerlendirilir. Ulusal seçmelerde başarı elde eden projeler Uluslararası İstatistik Kongresi’nde posterlerini sunma imkanı bulurlar.

Bu yılki teması “Çevre, Biyoloji, Sürdürülebilir Kalkınma” olan ISLP’de Bahçeşehir Okyanus Fen Lisesi öğrencilerimiz Zeynep Öykü Çelik, Sesil Melek Merev ve Timur Sürer; hayvansal tarım sürecinin karbon ve su ayak izi etkisine, küresel ısınmaya ve çevreye verdiği zararlara dikkat çektikleri “Hayvansal Tarımın Ekolojik Zararları” adlı poster ile lise kategorisinde TÜRKİYE BİRİNCİSİ oldular. Öğrencilerimiz Temmuz ayında gerçekleşecek 63rd ISI World Statistics Congress 2021 (63. Dünya İstatistik Kongresi)’nde ülkemizi temsil edecekler.

Ataşehir Okyanus Fen Lisesi öğrencilerimiz Defne Mislina Afşar Ve Nehir Doğanyiğit; Su tüketimini ve yağmur sularının verimli kullanımını ele aldıkları “Yağmur Sularının Geri Dönüşümü” adlı poster ile lise kategorisinde TEŞVİK ÖDÜLÜ aldılar.

Öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

 

Detaylı bilgi için:

Ulusal site: http://www.islpturkey.com/

Uluslararası site: https://iase-web.org/islp/Poster_Competition_2020-2021.php


Haber
:
Pınar ÇETİN
Editör
:
Murat AKDEMİR
Tarih
:
09 Mart 2021, Salı 10:33
Okunma
:
1.870 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :
Ercüment Yüksel CİNEL / 15 Mart 2021, Pazartesi 14:23
Maşallah Kızlarımıza... İnşallah Temmuz ayında gerçekleşecek 63rd ISI World Statistics Congress 2021 (63. Dünya İstatistik Kongresi)’nde ülkemizi BAŞARIYLA temsil edip birincilikle dönerler.
FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları