Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Kızlar Tenis Takımımız Dünya Şampiyonu!
Kızlar Tenis Takımımız Dünya Şampiyonu!
  • Paylaş
Brezilya'nın Recife şehrinde 12 Mart'ta başlayan Dünya Okul Sporları Tenis Şampiyonası'nda Okyanus Koleji Kızlar Tenis Takımımız finalde Almanya'yı 4-1 yenerek Şampiyonluğa ulaştı.

Türkiye İçin Bir İlk

Daha önce Türkiye'de hiçbir okul aynı anda hem kızlarda hem de erkeklerde şampiyon olma hedefine ulaşamazken Okyanus Kolejleri bu alanda bir ilki başardı.

Uluslararası Okul Sporları Federasyonu (ISF) tarafından düzenlenen Dünya Liselerarası Tenis Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil eden; Berfu Cengiz, İpek Öz, Zeynep Erman, Barbara Quagliardi, Ebru Zeynep Yazgan ve Nil Kalaycı'dan oluşan kız tenis takımımız finalde güçlü rakibi Almanya'yı 4-1 yenerek 'Şampiyonluk' apoletini taktı.

Türkiye' ye döndüklerinde havaalanında büyük bir coşkuyla karşılanan sporcular ve teknik ekip bu mutluluğu aileleriyle, Okyanus Kolejleri kurucusu Sn. Orhan Özbey'le ve eğitmenleriyle doyasıya paylaştı.

Sn. Orhan Özbey: ''Okyanus Kolejleri Dünya Başarılarına Durmadan Devam Ediyor''

Okyanus Kolejleri Kurucusu Orhan Özbey öğrencileri alınlarından öpüp tebrik ederken çok gururlu olduklarını ifade etti ve şu ifadeleri kullandı: “Bugün çok önemli bir başarıyı kutluyoruz. Büyük bir güzelliği paylaşıyoruz. 8 Mart’taki Dünya Okul Sporları Tenis Şampiyonası'nda Okyanus Kolejleri milli takımı erkekler ve kızlarda Brezilya’da muhteşem bir başarıya imza attılar. Dünyada belki görülmemiş bir olay. Bir okulun hem kız hem de erkek takımı dünyada birinci oluyor. Aynı şekilde Türkiye’nin de belki bir ilki. Büyük bir gurur yaşıyoruz gerçekten. Bu Çanakkale Şehitlerine de bir armağan olur sanırım. Hem kızlarımız hem de erkeklerimiz çok büyük farklarla kazandılar, skorlar çok müthiş. İtalya’yı 5-0, Çin’i 5-0, Almanya’yı 4-1, İskoçya’yı 4-1 yeniyoruz, bu çok muhteşem.

Bilgi, Beceri, Matematik, Müzik, Spor; kısacası tüm branşların okyanusuyuz…

Daha önce bilim olimpiyatlarında da Okyanus Kolejleri’nin birçok dünya birinciliklerine imza attığını hatırlatan Orhan Özbey, “Biz bilim okyanusuyuz, müzik, matematik, fizik ve spor…Tüm branşlarda en iyiyi vermek, en yetenekli bireyler yetiştirmek için varız. Başarılı olan tüm öğrencilerimize 27-28 Mayıs’ta da büyük bir kutlama töreni yapacağız. Yıl içinde Okyanus Kolejleri’nin gerek bilim gerek spor, müzik, gerekse de diğer dallarda alınan başarıları orada kutlayacağız. İnanıyorum ve arzu ediyorum ki medyamız da bu gururu bütün Türkiye’ye yaşatır.' dedi.

Sportif Direktör İbrahim Cengiz: "18 Mart'ta Gelen 2 Kupa Çanakkale Şehitlerine ve Tüm Şehitlerimize Armağan Olsun"

Okyanus Kolejleri Sportif Direktörü İbrahim Cengiz, yaptığı açıklamada çifte şampiyonluğu başarmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

"Yaklaşık iki yıl önce yine bir Dünya Şampiyonası'ndan dönerken uçakta, 'Brezilya'ya iki takım halinde gidelim' diye düşlediğimiz hedefimizi çifte şampiyonlukla başarmanın mutluluğu içindeyim. Bu başarıda benimle birlikte olan  kurucumuz Orhan Özbey'e, Genel Müdürümüz Lokman Demiray'a ve yönetim kurulumuza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ayrıca birlikte mesai harcadığım tüm idareci arkadaşlarıma,öğretmenlerimize, kurum personelimize de teşekkürlerimi sunuyorum. Bu zafer, ülkemizin içinde bulunduğu bu zor günlerde Türkiyemize ve kurumumuza armağan olsun. Zor bir mücadeleydi ama ekip olarak iyi hazırlandık. Turnuva süresince doğru zamanda doğru yerde olmayı başarabildik. Biz bu zafere inandık. Şampiyonluğun Çanakkale Zaferimizin yaşandığı 18 Mart tarihinde kazanılması da bizim için çok değerliydi. Bu şampiyonlukları şehitlerimize armağan ediyoruz. Ruhları şad olsun. Son olarak tüm sporcularımızı, antrenörümüz Hakan Cengiz'i kutluyorum ve sporcularımızın ailelerine de teşekkür ediyorum."

Takım Kaptanları Kaya Göre ve Berfu Cengiz: 'İnandık ve Başardık'

KAYA GÖRE: ''Sizin verdiğiniz destek sayesinde bu başarıya ulaştık. Bunu uzun zamandır bekliyorduk. İnanmıştık. Bunun üzerine çalışıyorduk ve şampiyonluk apoletini nihayetinde taktık. Gerçekten çok muhteşem bir hafta oldu bizim için çok güzel geçti. Yeni hedefler belirleyip bu hedefleri gerçekleştirmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Tabii ki hepimizin profesyonel hedefleri var, hepimiz tenisçi olmak istiyoruz ve bu konuda Okyanus Koleji’nin bize sağladığı katkı çok büyük. Aynı anda okulumuzu da profesyonel spor ile birlikte yürütüyoruz.”

BERFU CENGİZ: ''Takımca çok inandık, çalıştık. Başarabileceğimize inanıyorduk. 2 yıl önce Katar’da ikinci olmuştuk. Bu yıl şampiyon olarak döndüğümüz için çok mutluyum. Takım arkadaşlarımla gurur duyuyorum. İleride profesyonel tenisçi olup WTA’de ilk yüze girmek istiyorum. Bu hedeflerimi de kişisel çabalarım ve Okyanus Kolejlerinin verdiği destekle başarabileceğime inanıyorum.''

Kızlar Tenis Takımı oyuncularımıza, antrenörlerimize ve bu başarıda emeği geçen tüm herkese teşekkür ediyoruz...

Kazanılan maçlar şöyle:

KIZLAR
TÜRKIYE  5-0  BELÇİKA
TÜRKIYE  3-2  ALMANYA
TÜRKIYE  5-0  ÇİN  (ÇEYREK FİNAL)
TÜRKIYE  5-0  İTALYA  (YARI FİNAL)

TÜRKİYE 4-1  ALMANYA (FİNAL)

 

ULUSAL MEDYADA ÇIKAN BAŞLICA HABERLERİMİZ:

http://www.ttf.org.tr/guncel-haberler/brezilyada-cifte-final

http://www.hurriyet.com.tr/spor/dunya-liselerarasi-tenis-sampiyonasina-okyanus-damgasi-40398749

http://www.internetmedya.com/okul-sporlari-federasyonu-turkiyeyi-brezilyada-tanitti-1220h.htm

http://www.haberler.com/dunya-liselerarasi-tenis-sampiyonasi-na-okyanus-9387437-haberi/

http://www.dha.com.tr/dunya-liselerarasi-tenis-sampiyonasina-okyanus-damgasi_1479213.html

http://www.haber7.com/egitim/haber/2286226-turkiye-isf-dunya-tenis-sampiyonasinda-hem-erkeklerde-hem-kizlarda-sampiyonluga-ulasti

http://www.star.com.tr/spor/turkiye-isf-dunya-tenis-sampiyonasinda-hem-erkeklerde-hem-kizlarda-sampiyonluga-ulasti-haber-1198668/

http://www.aksam.com.tr/spor/turkiye-isf-dunya-tenis-sampiyonasinda-hem-erkeklerde-hem-kizlarda-sampiyonluga-ulasti/haber-606974

http://uzmanpara.milliyet.com.tr/haber-detay/gundem/haberin-detayi/66413/

http://fotogaleri.haberler.com/dunya-sampiyonu-tenisciler-yurda-dondu/

http://www.dha.com.tr/okyanus-koleji-ogrencilerine-coskulu-karsilama_1481356.html

http://www.hurriyet.com.tr/dunya-sampiyonu-tenisciler-yurda-dondu-40402061

http://tweetspor.com/dunya-sampiyonu-okyanus-kolejleri/

http://www.yenisafak.com/spor/okyanus-kolejinden-turkiyeye-teniste-cifte-zafer-2631835


Haber
:
Fırat TUMBUL
Editör
:
Fırat TUMBUL
Tarih
:
30 Kasım 2017, Perşembe 11:02
Okunma
:
4.663 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :
LÜTFİYE DENİZ / 21 Mart 2017, Salı 10:40
BİZE BAŞARILARIYLA ,MUTLULUKLAR YAŞATAN YAVRULARIMIZI TEBRİK EDİYORUM.EMEĞİ GEÇEN ÖĞRETMENLERİMİZE,YÖNETİCİLERİMİZE VE ONLARI BU GÜNE GETİREN AİLELERİNE TEŞEKKÜRLERİMİ SUNUYORUM
Tayfun Öztürk / 23 Mart 2017, Perşembe 14:51
Tebrik Ederiz
FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları