Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Intoc Global-Internatıonal Science Project Competition 2022’de Applied Life Sciences Kategorisinde Mansiyon Ödülü
Intoc Global-Internatıonal Science Project Competition 2022’de Applied Life Sciences Kategorisinde Mansiyon Ödülü
  • Paylaş
INTOC Global-International Science Project Competition 2022’de yapılan ön değerlendirmenin ardından 23-28 Mayıs 2022 tarihlerinde çevrimiçi olarak Fizik ve Mühendislik, Matematik, Uygulamalı Yaşam Bilimleri ve Sosyal Bilimler kategorilerinde 28 ülkeden 236 farklı proje yarıştı.

23-28 Mayıs 2022 tarihlerinde çevrimiçi olarak gerçekleşti. Değerlendirmeler sonucunda 28 Mayıs 2022’de çevrimiçi olarak düzenlenen ödül töreninde Diyarbakır Okyanus Fen Lisesi öğrencilerimiz Nisanur Yiğit ve Elif Azra Orman, Goncagül Altun Türk danışmanlığında geliştirdikleri “Investigation of the Effects of Mentha Pulegium L. in Wound Careand Treatment” projesi ile Applied Life Sciences kategorisinde MANSİYON ÖDÜLÜ alarak ülkemizi başarıyla temsil etti.

Nisanur ve Elif Azra projelerinde, yarpuz bitkisinin sahip olduğu antienflamatuvar, antimikrobiyal ve antiseptik özelliklerinden yararlanarak, antibakteriyel ve iyileştirici özelliklere sahip yara örtüsü elde ettiler. Yaklaşık bir yılı aşkın süredir projeleriyle ilgili hem üniversitede hem de BARGEM laboratuvarında yaptıkları çalışmalar sonunda elde ettikleri başarılarından dolayı öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ederiz.

Genç ve uluslararası bir kuruluş olan INTOC Global'in amacı, üretken genç beyinleri dünyanın gerçek sorunlarına çözüm üretmeye teşvik etmek ve bir araya getirmektir. INTOC Global, kuruluşundan bu yana NASA, CERN, MIT, Koç, Sabancı ve Bilkent Üniversitesi gibi prestijli kuruluşlardan otuzdan fazla bilim adamını çeşitli kıtalardan üç binin üzerinde öğrenciyle bir araya getirmeyi başardı. Ayrıca otuzdan fazla ülkeden katılımcılar, güncel konularla ilgili konferanslara ve yeni araştırmalara katılmak için INTOC Global'de bir araya geldi.

INTOC GLOBAL 2022’de Mansiyon Ödülüalan öğrencilerimize, emeği geçen öğretmenlerimize ve BARGEM ekibine desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.
 


Haber
:
Melis DİNÇ
Editör
:
Murat AKDEMİR
Tarih
:
30 Mayıs 2022, Pazartesi 15:18
Okunma
:
1.854 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları