Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | IFEST Yarışmasında Dünya 2.liği ve Dünya 3.lüğü
IFEST Yarışmasında Dünya 2.liği ve Dünya 3.lüğü
  • Paylaş
16-24 Mart 2018 tarihlerinde Tunus’ta ATAST eğitim kurumu tarafından düzenlenen I-FEST (International Festival of Engineering, Sciences and Technology) proje yarışmasına Fizik, Çevre, Sosyoloji, Bilgisayar, Mühendislik, Biyoloji ve Multimedya kategorilerinde dünyanın dört bir yanından birçok proje katıldı.

Başarıları ile sürekli adından söz ettiren ve projelere verdiği önemi her daim gösteren Okyanus Kolejleri de iki farklı proje ile yarışmada yerini aldı. Beylikdüzü Okyanus Koleji öğrencileri İnci Birkan ve Şeyma Tamcı, Hande Akarlar danışmanlığında hazırladığı “Mısır Koçanları Ve Atık Plastiklerden Biyobozunur Ayakkabı Tabanı Üretimi” adlı projesi ile Çevre kategorisinde, Bahçeşehir Okyanus Koleji öğrencisi İbrahim Cesur,Pınar Çetin danışmanlığında hazırladığı “Akıllı Priz” adlı projesi ile Çevre ve Enerji kategorisinde yarışmaya katıldılar.

Öğrencilerimiz İnci ve Şeyma, çalışmalarında ülkemizde ve dünyada sorun oluşturan atıkları kullanarak biyobozunur ayakkabı tabanı üreterek çevreci yaklaşımda ortaya koydukları projeleri ile Atast - IFEST yarışmasında Dünya İkinciliği elde ederek Gümüş Madalya kazanmışlardır.

Öğrencimiz İbrahim ise stand-by durumunda bulunan elektronik eşyaların elektrik tüketimlerinin engellenerek hem aile bütçesine hem de ülke ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla akıllı bir priz geliştirdi.Enerji tasarrufu sağlayan priz projesi ile Çevre ve Enerji kategorisinde Dünya Üçüncülüğü elde ederek Bronz Madalya almaya hak kazanmıştır.

Elde ettikleri Dünya başarılarıyla Türkiye'nin ve Okyanus Kolejleri'nin gururu olan öğrencilerimizi, danışman öğretmenlerini ve emeği geçen herkesi tebrik ederiz.
 


Haber
:
Duygu Celebcioğlu
Editör
:
İbrahim Aslan
Tarih
:
26 Mart 2018, Pazartesi 16:47
Okunma
:
3.181 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları