Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Eko İklim Ekonomi Ve İklim Değişikliği Zirvesi’nde Okyanus Rüzgârı
Eko İklim Ekonomi Ve İklim Değişikliği Zirvesi’nde Okyanus Rüzgârı
  • Paylaş
İklim değişikliğine karşı farkındalığın yaratıldığı, sorunların tartışıldığı ve çözümlerin bulunduğu Eko İklim Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi 30-31 Mart 2022 tarihlerinde Ankara’da gerçekleşti.

 “Gelecek bizim geleceğimiz” diyen İncek Okyanus Koleji ortaokul öğrencileri Berra Bolat, Zeynep Ecrin Çelik ve Ilgaz Öztürk geleceklerine sahip çıkmak için Nazife Karagöz Bolat danışmanlığında geliştirdikleri “YENİLENEBİLİR ENERJİ İLE ARAÇ TASARIMI” projeleri ile Eko İklim Ekonomi ve İklim Değişikliği Zirvesi’nde TÜRKİYE ÜÇÜNCÜSÜ oldular.

EKO İKLİM NEDİR?
Avrupa Birliği Yeşil Mutabakatı ve Paris İklim Anlaşması gereğince Türkiye, 2053 yılına kadar 60 milyar Avro “Karbon Vergisi” yükü ile karşı karşıyadır. Bu devasa kaynağı ülke ekonomisine kazandırmak için yapılacak ilk iş, küresel ısınma kaynaklı iklim değişikliği konusunda işletmelerimizde ve toplum genelinde farkındalık oluşturmaktır. EKO İKLİM: EKONOMİ VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ ZİRVESİ / FUARI, bu amaca yönelik olarak atılacak ilk ve en güçlü adım olacaktır.

“İklim Değişikliği” ve “Yeşil Dönüşüm” konularında küresel düzenlemelere en doğru şekilde ve hızla hazırlanmak, iklim değişikliği ile mücadele ve ekonomiye etkisinin en aza indirilmesi için ortak akıl oluşturmak amacıyla 30-31 Mart tarihleri arasında ATO Congresium’da gerçekleşen Zirve, dünyanın ilk ekonomi ve iklim değişikliği fuarına da ev sahipliği yapmıştır.

Ankara’da karbon nötr olarak gerçekleştirilen Zirve’ye; devlet başkanları, kamu kurumları temsilcileri, yirmiyi aşkın uluslararası kurum ve kuruluş, otuzu aşkın üniversiteden akademisyen, iyi örnek uygulamalarıyla belediyeler, organize sanayi bölgeleri, teknokentler ve sektör temsilcileri katılmıştır.

12.000 katılımcı, 50.000 çevrimiçi ve uzaktan ziyaretçiye ev sahipliği yapan Zirve’de; 4.000 m²’lik alanda, “Ekonomi ve İklim Değişikliği” temalı Fuar ve İklim Müzesi kurulmuş; ulusal ve uluslararası 150 konuşmacının yer aldığı yirmiyi aşkın oturum yapılmış, B2B görüşmeleri, sertifikalı eğitim programları, eğitimler, workshoplar, sergiler gerçekleştirilmiş; konserler, dinletiler ile mini gösteriler sahnelenmiştir.

Eko İklim Zirvesinde okulumuzu temsil ederek Türkiye Üçüncüsü olan İncek Okyanus Koleji öğrencilerimizi ve danışman öğretmenlerini tebrik eder, başarılarının devamını dileriz. Emeği geçen tüm öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve BARGEM ekibine desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.
 


Haber
:
Melis DİNÇ
Editör
:
Murat AKDEMİR
Tarih
:
04 Nisan 2022, Pazartesi 11:47
Okunma
:
1.790 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :
Jale bayındır / 04 Nisan 2022, Pazartesi 12:16
Iklimdeki degişiklikler gittikce biz insanları ve dünyayı olumsuz etkiliyor vakit gecirmeden gerekli adımlar atılmalı.Acil önlemler alınmalıdır.
FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları