Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Bilim ve Teknoloji Proje Yarışması’nda Okyanus Koleji Öğrencileri Türkiye Üçüncüsü
Bilim ve Teknoloji Proje Yarışması’nda Okyanus Koleji Öğrencileri Türkiye Üçüncüsü
  • Paylaş
Bayrampaşa Belediyesi Bilim Merkezi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen lise kademesinde "MUCİZE FİKİRLİ GENÇ BEYİNLER", ortaokul kademesinde ise “MUCİDİM OLUR MUSUN” sloganlarıyla gerçekleştirilen Bilim ve Teknoloji Proje yarışması ödül töreni 10 Haziran 2019 tarihinde gerçekleşti.

Toplamda 350 başvurunun gerçekleştiği yarışmada, lise kademesinde Fizik, Kimya, Biyoloji ve Bilgisayar Teknolojileri kategorilerinde 33 finalist davet edilirken, Okyanus Koleji öğrencileri 4 proje ile yerlerini aldılar. Ortaokul kademesinde ise Fen Bilgisi ve Bilgisayar teknolojileri kategorilerinde toplamda 28 proje arasında Okyanus Koleji öğrencileri de 2 proje ile finalistler arasında yer aldı.

Okyanus Koleji öğrencileri hazırladıkları projeleri, akademisyenlerden oluşan Bilim ve Teknoloji Proje Yarışması jürisine büyük bir heyecan ile sundular.

"MUCİZE FİKİRLİ GENÇ BEYİNLER" Türkiye Derecelerimiz

Bilim ve Teknoloji Proje yarışmasında öğrencimiz Burak Osman Saraç “Yakmayan Yangın” projesi ile Bilgiyasar Teknolojileri kategorisinde Türkiye Üçüncülüğü, öğrencimiz Burak Can Altun ise “Grafen Katkılı Polivinilimidazol’ün Süt ve Süt Ürünlerinde Tazelik  Sensörü Olarak Kullanılması” projesiyle Kimya alanında Türkiye Üçüncülüğü alma hakkı kazanmıştır.

 

"MUCİZE FİKİRLİ GENÇ BEYİNLER" Finalistlerimiz

Özel Güneşli Okyanus Koleji öğrencilerin Merve Nur Tekin ve Selin Aşık, Ezgi Yıldız Ateş danışmanlığında “Rezistanslı Isınan Bina Camları”

Özel Beylikdüzü Okyanus Anadolu Lisesi öğrencisi Burak Can Altun, Hande Akarlar danışmanlığında “Grafen Katkılı Polivinil İmidazol'ün Süt Ve Süt Ürünlerinde Tazelik Sensörü Olarak Kullanılması”

Özel Fatih Okyanus Anadolu Lisesi öğrencisi Simay Su Kumbasar, Sibel Meriç danışmanlığında“Sorbusdomestica L. Atıklarından Pektinli Doğal Yenilebilir Biyobozunur Film Yapımı”

Özel Küçükçekmece Halkalı Okyanus Lisesi öğrencisi Burak Osman Saraç, Hanife Özdemir danışmanlığında “Yakmayan Yangın”

 

"MUCİDİM OLUR MUSUN" Finalistlerimiz

Özel Küçükçekmece Halkalı Okyanus Ortaokulu öğrencilerimiz Tuana Şentürk ve Elif NazTaşcı, Sinem Dağlı danışmanlığında “Kuşburnu Geldi Kararma Gitti”

Özel Güneşli Okyanus Ortaokulu öğrencimiz Kaan Kahraman, Ünzile Orhan danışmanlığında “Prina ile Beton Yapımı”

 

Okyanus Koleji BARGEM (Bilimsel Araştırma ve Geliştirme Merkezi) ekibiyle yıl boyunca proje çalışması yürüten öğrencilerimizi ve danışman öğretmenlerimizi başarılarından dolayı tebrik ediyoruz.


Haber
:
Duygu YAVUZ
Editör
:
Murat AKDEMİR
Tarih
:
11 Haziran 2019, Salı 15:08
Okunma
:
2.871 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları