Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | Araştırma Projeleri Yarışmasının Kazananları Ödüllerine Kavuştu
Araştırma Projeleri Yarışmasının Kazananları Ödüllerine Kavuştu
  • Paylaş
52. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Final Yarışmasında birincilik, ikincilik ve üçüncülük ödülü alan proje sahibi öğrenciler için sergi ve ödül töreni, “Genç Dostu Şehirler Kongre ve Sergisi” kapsamında, 24-25 Ağustos 2021 tarihlerinde, Ankara ATO Congresium Kongre ve Sergi Merkezi’nde düzenlendi.

Genç Dostu Şehirler Kongre ve Sergisi’nin açılışını yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, programın hayırlı olması temennisinde bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜBİTAK 52. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasında birincilik ödülü alan 12 projenin sahibi 20 öğrencimizin ödüllerini verdi. Programa, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal da katıldı.Genç Dostu Şehirler Kongre ve Sergisi kapsamında, 25 Ağustos 2021 Çarşamba günü, 52. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Ödül Töreni’nin ikinci kısmı gerçekleştirildi. Yarışmada ikincilik ödülü alan 24 projenin sahibi 40 öğrencimizin ve üçüncülük ödülü alan 36 projenin sahibi 57 öğrencimizin ödülleri T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kaçır, T.C. Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili ve Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal tarafından verildi.

Proje Yapmak İsteyen Liseliler Bu Yıl da Başvuru Rekoru Kırdı

Lise öğrenimine devam etmekte olan öğrencileri temel, sosyal ve uygulamalı bilim alanlarında çalışmalar yapmaya teşvik etmek, çalışmalarını yönlendirmek ve bilimsel gelişmelerine katkıda bulunmak amacıyla TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı’nca Biyoloji, Coğrafya, Değerler Eğitimi, Fizik, Kimya, Matematik, Psikoloji, Sosyoloji, Tarih, Teknolojik Tasarım, Türk Dili ve Edebiyatı ile Yazılım alanlarında düzenlenen “Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması”na bu yıl 2.615 farklı okuldan 11.251 kız ve 7.858 erkek öğrenci olmak üzere toplam 19.109 öğrencinin hazırladığı 14.010 proje başvurusu alındı.

Proje başvurularının ön değerlendirmeleri her alanda görevli akademisyenler tarafından yapıldı. Ön değerlendirmeyi geçen 2.160 projenin sahibi öğrencilerin katılımıyla, 25-26 Mart 2021 tarihleri arasında 12 bölge merkezi ilde eş zamanlı olarak bölge yarışmaları düzenlendi. Bölge değerlendirmeleri sonucunda finalist olarak belirlenen 240 proje, 1-3 Haziran 2021 tarihleri arasında final aşaması proje değerlendirmelerine katıldı. Final yarışmasına katılan projelerden 12’si birincilik, 24’ü ikincilik, 36’sı üçüncülük ve 36’sı teşvik olmak üzere toplam 108 projenin sahibi öğrenci ödül kazandı.

Etkinlikte farklı Bakanlıklara, kurum ve kuruluşlara ait tanıtım stantları yer aldı. Proje sahibi öğrenciler, çok sayıdaki kurum ve kuruluş temsilcilerine ve etkinlik ziyaretçilerine projelerini sunma imkânını buldu. Eğitim, bilim ve teknoloji, sosyal girişimcilik, kültür ve sanat, dijitalleşme ve spor gibi alanlarda gençlerin de konuşmacı olarak yer aldığı panellerin düzenlendiği etkinlikte, gençler ve konuşmacılar bu panellerde fikir alışverişlerinde bulundular. Bunun yanı sıra, alanında uzman birçok tanınmış isim etkinliğe konuşmacı olarak katıldı.

Bursa Özel Nilüfer Okyanus Anadolu Lisesi öğrencimiz Sudenur Örnek, öğretmeni Tuğba Tokol danışmanlığında enginar yaprağından antioksidan ve antibakteriyel özellikli uzun ömürlü yüz temizleme losyonu elde ettiği “Enginar Yaprağından Doğal Koruyucu Eldesi” projesi ile Kimya kategorisinde TÜRKİYE ÜÇÜNCÜSÜ oldu. Öğrencimiz Sudenur, bugüne kadar kozmetik sektöründe kullanılmamış ancak değerli bileşenler içeren bir atık olan enginar yapraklarını kullanarak gerçekleştirdiği çalışmasında elde ettiği veriler sayesinde kozmetik sektöründe enginar yapraklarının birçok ürün için kullanılabilecek doğal koruyucu özelliğini taşıdığını ortaya koymuştur.

Tübitak derece başarısının yanı sıra öğrencimiz Sudenur Örnek, geliştirdiği proje ile Amerika'da gerçekleşecek Regeneron ISEF Bilim ve Mühendislik Yarışması'da ülkemizi temsilen katılacak projelerin belirlenmesi süreci kapsamında ISEF 1. Aşama Bilimsel Değerlendirmeye katılmaya hak kazanmıştır.

Okyanus Kolejleri, Bilimsel projelere verdiği önemi BARGEM ile ortaya koyuyor.

Okyanus Kolejleri bilimsel çalışmalara verdiği önemi BARGEM (Bilimsel Araştırma Geliştirme Merkezi) biriminin destekleri ile hazırlamış olduğu yüzlerce proje ile bu yılda göstermiştir. Bu projelerden 42 tanesi bölge finallerinde yarışmış, 4 tanesi bölge birincisi olarak Türkiye finallerinde okulumuzu temsil etmiştir.

Bilimsel projelere verdiği önem ve elde ettiği başarılarla bu alanda öncü olduğunu kanıtlayan Okyanus Kolejleri ailesi olarak, bilimsel proje çalışmalarında yer alan tüm öğrenci ve öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz. Bu çalışmalarda süreci planlayan, yöneten ve akademik destek sağlayan BARGEM (Bilimsel Araştırma ve Geliştirme Merkezi) ekibimize teşekkür ediyoruz.


Haber
:
Duygu YAVUZ
Editör
:
Murat AKDEMİR
Tarih
:
31 Ağustos 2021, Salı 14:49
Okunma
:
2.493 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları