Okyanus Koleji - Kolej, Özel Okul, Ana okulu, ilkokul, ortaokul, Lise | 50. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Türkiye Finallerinde Büyük Başarı
50. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Türkiye Finallerinde Büyük Başarı
  • Paylaş
Okyanus Koleji Öğrencilerinden 50. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Türkiye Finallerinde Büyük Başarı

Bu yıl 50. sini düzenlenen TÜBİTAK Lise öğrencileri araştırma projeleri yarışması bölge finallerinde birincilik elde ederek Türkiye finallerine katılmaya hak kazanan öğrencilerimiz finallerde üçüncülük ve mansiyon ödüllerine layık görülerek başarılarına bir yenisini daha eklediler.

50. TÜBİTAK Lise öğrencileri araştırma projeleri yarışması Türkiye finalleri 12 Nisan 2019 tarihinde gerçekleştirilen ödül töreni ile tamamlandı. Bu yıl 50. si düzenlenen yarışmaya Türkiye’nin 12 farklı bölgesinden 12 farklı kategoride seçilen en iyi 220 proje finalist olarak davet edildi. Finalistler 08-12 Nisan 2019 tarihlerinde Ankara’da derece almak için birbirleri ile kıyasıya yarıştı. 

Türkiye finallerinde Kimya kategorisinde ‘Üvez Meyvesi Atıklarından Doğal Yenilebilir Biyofilm Yapımı’ isimli projeleriyle Sudenur GÜNTEKİN ve Simay Su KUMBASAR Türkiye üçüncüsü olarak, Tarih kategorisinde ise ‘İşgal Gölgesi Altında İstanbul Sokakları’ isimli projeleriyle Rana DEMİRCAN ve İnci Naz OLCAYTO mansiyon ödülü alarak büyük bir başarıya imza attılar. Proje çalışmaları süresince öğrencilerimize Sibel MERİÇ ve Selin YENİCİ öğretmenlerimiz proje danışmanları olarak desteklerini hiç eksik etmediler.

Öğrencilerimize TÜBİTAK Türkiye finallerinde başarılarından dolayı tebrik eder ve onlara desteklerini eksik etmeyen danışman öğretmen ve BARGEM danışmanlarına teşekkür ederiz.

 


Haber
:
Mehmet ÇAKMAK
Editör
:
Murat AKDEMİR
Tarih
:
15 Nisan 2019, Pazartesi 18:37
Okunma
:
2.376 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları