• Avantajlı Kayıtlarımız Başladı

Lise

MAPP™

Kariyere odaklanınca MAPP™

MAPP™ (MotivationalAppraisal of PersonalPotential) Kariyer Değerlendirme Analizi, meslek ve iş seçimini motivasyon (ilgi) odağıyla analiz eder. MAPP, bireysel potansiyelin motivasyonel değerlendirilmesi anlamına gelen, MotivationalAppraisal of PersonalPotential ifadesindeki sözcüklerin ilk harflerinden oluşan kısaltma ve bir markadır. İngilizce de harita anlamına gelen ‘Map’ sözcüğüne bir gönderme de yapar. MAPP™ Kariyer Değerlendirme Analizi, değerli ve konusunda öncü bir psikologlar ekibi tarafından geliştirilen, 1995 yılından beri teknolojik, sosyolojik ve kültürel değişimlere uygun bir biçimde güncellenen, geçerlilik sonuçları son derece yüksek bir analizdir. Güvenilirlik testleri, MAPP’in dünyanın en tutarlı analizlerinden biri olduğunu kanıtlamaktadır.

MAPP™ öğrencilerimize her yıl öğretim yılının ilk ayında, 9.10.11.12. sınıflara http://interaktif.okyanuskoleji.k12.tr adresimizden uygulanır. MAPP Kariyer Testi, gençlere ailelerinin, öğretmenlerinin, arkadaşlarının söylemediği yepyeni şeyler söyler, ufuk açıcı yönlendirmeler yapar. Bu testi uygulayan tek okul Okyanus Kolejleri’dir.

Bu nedenle MAPP Kariyer Testi;

• Kendine ‘Bu hayat enerjimle neler yapabilirim?’ diye soran gençlerin güçlü yanıtlar vermesini sağlar.

• 500 meslek gençlerin kişisel özelliklerine göre sıralanır.

• Onları öğrencilik rolünde daha iyisini yapmak için motive eder.

• Öğrenciye okul ve sınav motivasyonu sağlar.

• Orta ve uzun vadede iş ve kariyer hedefleri belirlemeye yardım eder.

• Online bir araç olduğu için kısa sürede, keyifle tamamlanır.

• Çabucak raporlanır ve sürekli online olarak erişilebilir.

• Güvenilir, geçerli bilimsel bir envanterdir.

• Kişilik özelliklerini ifadeye dökerek, kendinizi tanımanıza rehberlik eder.

• Öğrenme tarzını anlamak için geri bildirim yapar.

• İlgi duyduğunuz iş alanlarını tanımlar.

• Test sonuçları; ilginizi, beceriye dönüştürmeniz için motive eder.

• Kariyere dair yeteneklerinizi fark etmenizi sağlar.

• Güçlü ve geliştirmesi gereken yanlarınızın neler olduğunu satırlara döker.

Test sonucunda oluşan meslek listesi, testte işaretlenen yanıtlara göre oluşur. Kişiye en uygun olandan en az uygun olana doğru sıralanır. Meslekler, cinsiyetten ve eğitim düzeyinden bağımsız olarak ekrana gelir. Çünkü MAPP™, temel değişken olarak motivasyon kaynağı olan ilgiyi kabul eder.

Sıralamada meslek ismi ve karşısında uygunluk düzeyini anlatan uygunluk oranı yüzde (%) olarak görüntülenir. Listelenmiş mesleklerin isimlerine tıklayınca mesleğin tanımı, kişiye uygunluk düzeyi, uyum istatistikleri grafik ve tablo olarak ekrana gelir. Sıralanan meslekler uyum seviyesine göre 1-2-3-4-5 sayılarıyla ifade edilen değerlerle gösterilir.

İLETİŞİM BİLGİLERİNİZİ GİRİN, DETAYLI BİLGİ İÇİN BİZ SİZE DÖNELİM.

Bu sayfa ile ilgili görüşlerinizi bizimle paylaşın.

• Cevabını bulamadığınız sorunuz var mı?
    • Buraya eklenmesini istediğiniz konu var mı?
    • Fazlalık olduğuna inandığınız bölüm var mı?
    • Bu bölümün metni açıklayıcı mı?
    • Görsellik sizi tatmin etti mi?
    Genel Müdürlük : Talat Paşa Cad. Yeşil Irmak Sok. No:1 Esenkent - İSTANBUL
    Okyanus Kolejleri, Okyanus Holding kuruluşudur.
    Galaksi Reklam Ajansı