• Avantajlı Kayıtlarımız Başladı
  • Masal Atölyesi

OKYANUS KOLEJİ

Farklılaştırılmış Eğitim

Türkiye'de okuma hızı ortalama dakikada 160-220 kelime olarak belirlenirken, bilim adamları insan beyninin ve gözünün koordineli bir şekilde, yüksek bir anlama oranıyla dakikada 500 kelimeden daha fazla okuyabilme kapasitesi olduğuna dikkat çekiyor. Yüksek okuma hızı kapasitesine ulaşabilmek için ise bazı özel teknikleri bilmek ve öğrenmek gerekiyor.

Hızlı Okumanın Faydaları

Ortalama bir SBS (yeni sistemdeki adıyla OGES) sorusu 30-35 kelimeden oluşurken bir YGS - LYS sorusu ise 40-45 kelimeden oluşmaktadır. Normal bir öğrencinin bu soruyu sadece okuması 15-20 saniyesini alır.
    Etkin ve hızlı okuyan öğrenci ise, aynı soruyu daha iyi anlayarak 5-7 saniyede okur; ve her soruda 10 saniye, tüm SBS,YGS-LYS'de 10-15 dakika ekstra zaman kazanır. Yalnızca bir sorunun bile, sıralamada bin kişi öne geçmeyi sağlayacağı ya da geriye düşmeye neden olacağı göz önüne alındığında, hızlı ve etkin okumanın sınavda çok önemli bir kazanım olduğu tartışılmaz bir gerçektir. Okyanus Koleji olarak, hızlı okumanın öğrencilerimizin konsantrasyonlarını arttırarak kendine olan güvenlerini pekiştirmede ve okuduklarını anlamlandırıp daha çabuk yorum yapabilmede, mukayese güçlerini geliştirmede ve girdikleri sınavlarda başarılarını yükseltmede büyük fayda sağlayacağını öngörüyoruz. Böylece öğrencilerimiz yeni eğitim sisteminin hedeflediği; düşünen, anlamlı, anlamlandırarak okuyan, okudukları hakkında yorum yapabilen, yorum gücü gelişmiş bireyler olarak yetişecekler, sosyal ve akademik hayatta daha başarılı hale geleceklerdir."

Farklılaştırılmış Eğitim

İLETİŞİM BİLGİLERİNİZİ GİRİN, DETAYLI BİLGİ İÇİN BİZ SİZE DÖNELİM.

Bu sayfa ile ilgili görüşlerinizi bizimle paylaşın.

• Cevabını bulamadığınız sorunuz var mı?
    • Buraya eklenmesini istediğiniz konu var mı?
    • Fazlalık olduğuna inandığınız bölüm var mı?
    • Bu bölümün metni açıklayıcı mı?
    • Görsellik sizi tatmin etti mi?
    Genel Müdürlük : Talat Paşa Cad. Yeşil Irmak Sok. No:1
    Esenkent - İSTANBUL
    Okyanus Kolejleri, Okyanus Holding kuruluşudur.
    Galaksi Reklam Ajansı