Tek Ders Bursluluk Sınavı

OKYANUS KOLEJİ

Güneşli Kampüsü

Ortaokul

Okyanus, İngilizce’yi tam olarak öğrenmiş, kendini tanıyan, geleceğe yönelik hedefler doğrultusunda temel konularda bilinçlenmiş, meslek seçimi boyutunda lise yaşantısının önemini bilen öğrenciler yetiştiriyor. Okyanus Kolejleri ortaokullarının temel felsefesi MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından belirlenen kapsam ön planda tutulmak üzere İngilizce'yi tam olarak öğrenmiş, kendini tanıyan, geleceğe yönelik hedefler doğrultusunda temel konularda bilinçlenmiş, meslek seçimi boyutunda lise yaşantısının önemini bilen öğrenciler yetiştirmektir.

Okyanus Kolejleri’ne bağlı ortaokullarda 5. - 8. Sınıf düzeylerinde öğrencilerin gruplandırılmasında;
    • Hazır Bulunuşluk Sınavı,
    • Öğrenciler İçin Öğrenme Tipi Envanteri (Öğrenme Stilleri Testi),
    • Öğrenci ve veli görüşmeleri,
    • Kişilik ve genel diğer özellikler göz önünde bulundurulur.
    Bilindiği üzere MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından belirlenen ortaokul eğitim programları; devlet okullarında haftalık 26-30 saatlik ders programları ile aktarılmaktadır. Okyanus Kolejleri’nin tüm ortaokul kademelerinde 5. - 8. Sınıf arasında haftalık 40 saat ders, 5 saat etkinlik çalışması olmak üzere toplam 45 ders saati uygulanmaktadır.

LİSE İÇİN HAZIRLIK PROGRAMI

Okyanus Kolejleri Ortaokul Eğitimi liseye geçiş aşamasında önemli yer tutar. OGES (Ortaöğrenime Geçiş Sınavları) Eğitim Koordinatörlüğü’nün programı doğrultusunda öğrenciler, 7. Sınıf'tan itibaren SBS’ye yönelik çalışmalar eşliğinde ayrıca lise türleri hakkında bilgilendirilir. Geleceğe yönelik planları doğrultusunda yönlendirme çalışmaları gerçekleştirilir.
    İngilizce Yabancı Dil Hazırlık Programı
    Okyanus Kolejleri’nde; 1.-3. Sınıf düzeyinde temel kavramları öğrenen, 4. Sınıf'ta “Türkçe Eğitim Programı”nı tamamlayan öğrenciler, 5. Sınıf'ta “İngilizce Yabancı Dil Hazırlık Programı” kapsamında öğrenim görürler.

“İngilizce Yabancı Dil Hazırlık Programı” için diğer ana derslerin haftalık ders saat sayıları değiştirilmez. Öğrenme süreci farklı öğrenme yöntemleri ile desteklenmek üzere haftalık 16 saat üzerinden yoğunlaştırılmış bir program sunulur. Cambridge Üniversitesi tarafından düzenlenen ESOL sınavları ile, tüm dünya ülkelerinde geçerli olan, 5. Sınıf’ın sonunda KET, 6.Sınıf’ın sonunda PET ve 7. Sınıf’ın sonunda FCE sertifikalarına sahip olabilmeleri hedeflenir.

HEDEF TAM ÖĞRENME

Öğrencilerin öğrenme yaşantıları süresince yıl içerisinde öğreneceklerinin neler olduğu, bu konuda en etkili öğrenme yöntemlerinin neler olması gerektiği yönünde rehberlik yapılır. Öğrenme süreci, Okyanus Kolejleri Ölçme ve Değerlendirme Birimi tarafından titizlikle izlenir. Temel derslerden hazır bulunuşluk düzeyleri öğretim yılı başında tespit edilir. Ayrıca 15 günde bir alternatif ölçme araçlarından oluşan “Ne Kadar Öğrendim?” uygulamalarının sonuçları son derece önemlidir. Aylık uygulanan Adım Adım SBS Sınavı ve Dönem Sonu Değerlendirme Sınavı öğrencinin öğrenme eksikliklerinin tespiti konusunda güvenilir ve geçerli sonuçlar verir. Uygulamalar diğer alternatif ölçme teknikleri ile desteklenir.
    Sonuçlar başta öğrenciler olmak üzere veliler, öğretmenler ve okul yönetimi ile sistemli şekilde paylaşılır.

OGES SİSTEMİ ve SBS KOORDİNATÖRLÜĞÜ

Ortaokulun son 2 yılı aynı zamanda liseye hazırlık sürecidir ve öğrencinin kariyer planlaması başlamıştır. Bu süreçte doğru yönlendirme, yaşam kalitesi açışından çok önemlidir. Okyanus Kolejleri'nde, Anadolu ve Fen Liseleri'ne hazırlık sürecinde olan 5-6-7-8. Sınıf öğrencilerinin, öğrenim ve sınav başarılarını artırma çalışmaları yürütülmektedir. Öğrencilerin başarısı için mevcut kaynaklar, uyum ve verimlilik ilkeleri çerçevesinde kullanılmaktadır. OGES (Orta Öğretim Geçiş Süreci) Koordinatörlüğü, tüm Okyanus Koleji Kampüsleri'nde, her öğrencinin "kişisel derecesini" yapması için çalışır. Öğretim yılı başlamadan haftalar öncesinde, tüm öğretim yılını kapsayan çalışmalar, Okyanus Koleji idarecilerinin katkılarıyla planlanır. Branşların Zümre Başkanları'nın yaptığı değerlendirmeler ve önerilerle, OGES çalışmaları, öğretim programıyla uyumlu hale getirilir. OGES Koordinatörlüğü'nce, Okyanus Koleji öğretmenleri ve idarecileri ile paylaşım seminerleri düzenlenir.

Okyanus Koleji Velileri'ne, öğrencilerimizin başarısındaki etkinliğini arttırmak için OGES planlamaları, öğretim yılının ilk haftasında yapılan sunumla aktarılır. Öğrencilerimiz OGES çalışmalarından; OGES Semineri ile haberdar edilir. Rehberlik servisi ile birlikte, öğrenim başarısını arttıracak seminerler hazırlanır. “Yenilikleri ve Değişiklikleri ile OGES ve SBS nedir ?, Verimli Çalışma Teknikleri, SBS için Etkili Test Teknikleri, Sınav Başarısı İçin Kaygı Kontrolü” konulu sunumlar öğretim yılı içinde tamamlanır. Öğrencilerimizin çalışmalarında fark yaratacak konu sınırlandırmalı Adım Adım SBS, Okulistik Denemeleri ve genel olarak kazanımları ölçmek amacıyla Dönem Sonu Değerlendirme Sınavları yapılır. Bu sınav sonuçları, Danışman Öğretmenlerimiz ile yapılan toplantılarda değerlendirilir. Yaptığımız deneme sınav sorularının çözülmesi öğrencilerin eksik kalmış konularını sıcağı sıcağına tamamlanmasını sağlar.

İlgili Müdür Yardımcısı

Bu sayfa ile ilgili görüşlerinizi bizimle paylaşın.

• Cevabını bulamadığınız sorunuz var mı?
    • Buraya eklenmesini istediğiniz konu var mı?
    • Fazlalık olduğuna inandığınız bölüm var mı?
    • Bu bölümün metni açıklayıcı mı?
    • Görsellik sizi tatmin etti mi?
    Genel Müdürlük : Talat Paşa Cad. Yeşil Irmak Sok. No:1
    Esenkent - İSTANBUL
    Okyanus Kolejleri, Okyanus Holding Kuruluşudur.
    Galaksi Reklam Ajansı