İzmir - Bornova Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Okyanus Kolejleri Bornova Kampüsünde Kanguru Sınavı Heyecanı
Okyanus Kolejleri Bornova Kampüsünde Kanguru Sınavı Heyecanı Okyanus Kolejleri Bornova Kampüsünde Kanguru Sınavı Heyecanı
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Kanguru Matematik Sınavı, Fransa merkezli "Kangourou Sans Frontieres" Derneğine bağlı olarak 80 ülkede uygulanan her yıl 6 milyondan fazla öğrencinin katıldığı uluslararası bir matematik sınavıdır.

Kanguru Matematik Sınavı, Fransa merkezli "Kangourou Sans Frontieres" Derneğine bağlı olarak 80 ülkede uygulanan  her yıl 6 milyondan fazla öğrencinin katıldığı uluslararası bir matematik sınavıdır.

Kanguru Matematik sınavında amaç, öğrencilerin matematiğe olan ilgisini arttırmak ve matematiğe yetenekli olan öğrencileri daha da motive etmektir. Kanguru sınavında sorular öğrencilerin ilgisini çekecek, günlük hayatla bağlantılı ve hatta eğlencelidir. Böylece öğrencilerin matematiğin zor ve sıkıcı olduğu yönündeki fikirlerini değiştirmeyi ve matematiği öğrenciler arasında daha popüler hale getirmeyi hedefler.

23 Mart cumartesi günü gerçekleştirdiğimiz sınavda 5B sınıfından Arif Ege TOPDEMİR , 6B sınıfından Kaan TEPEDELEN    11 Nisan perşembe günü açıklanan sonuçlara göre % 5' lik dilime kalarak final sınavına katılmaya hak kazanmışlardır.

Sınava katılan tüm öğrencilerimizi tebrik eder, 4 Mayıs 2019 tarihinde final sınavına katılacak öğrencilerimize başarılar dileriz.


Haber
:
Esra Çayhan
Editör
:
Murat AKDEMİR
Fotoğraf
:
IŞIN SOYSAL
Tarih
:
15 Nisan 2019, Pazartesi 11:36
Okunma
:
746 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları