İzmir - Bornova Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Bornova Ortaokulda 'Gelecekte Bir Gün Meslekte İlk Gün' Projesi Uygulamaları Başladı
Bornova Ortaokulda 'Gelecekte Bir Gün Meslekte İlk Gün' Projesi Uygulamaları Başladı Bornova Ortaokulda 'Gelecekte Bir Gün Meslekte İlk Gün' Projesi Uygulamaları Başladı
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Ortaokul kademesi öğrencileri birbirinden farklı mesleğin inceliklerini, çalışma şartlarını ve mesleğe ait birçok konuda detaylı bilgi ve uygulamalarla buluşuyorlar.

Gelecekte Bir Gün Meslekte İlk Gün Projesi kapsamında çene cerrahı, pasta tasarımı, akademisyenlik gibi hemen her meslek alanından uzman Okyanus Koleji velilerimiz meslek tanıtımı için öğrenciler ile buluşuyor. Velilerimiz mesleklerini uygulamalı olarak tanıtırken, öğrencilerimiz de hayallerindeki mesleklerle ilgili tüm bilgilere sahip olmak için akıllarına takılan tüm soruların cevaplarını bulma fırsatı yakaladılar.

Öğrencilerimizin mesleki kariyerlerine giden yolda farkındalık uyandıran projemizin ilk mesleki tanıtımı değerli velimiz Elif ÖZÜM'ü Pasta Tasarımı ve aşçılık kursunda 15 Aralık 2016 günü ziyaret ederek başlamıştır. Aşçı olmak isteyen öğrencilerimiz mutfak atölyesine girerek gelecekteki mesleki kariyer hayallerine ilk adımı attılar. Son derece keyifli ve lezzetli olan bu ziyaret öğrencilerimize farklı ufuklar açmada fayda sağlamıştır.

22 Aralık 2016 günü yapılan ikinci uygulamamızda değerli velimiz Çene Cerrahı Prf. Dr.Esin BAYCAN'ın muayenehanesini ziyaret eden öğrencilerimiz mesleki anlamda bilmedikleri bir çok konuda aydınlanırken, ağız ve diş sağlığı ile ilgili de yeni bilgiler edindiler. 

Üçüncü uygulamamızda ise 29 Aralık 2016 tarihinde değerli velimiz Akademisyen Prf.Dr.Erdal TOPRAKÇI'yı Ege Üniversitesi'nde ziyaret eden öğrencilerimiz akademisyenlik mesleğini detaylarıyla tanımış oldular.

Projenin ortaokul 5. Sınıf öğrencilerimiz için hayal ettikleri mesleklerle 1 gün geçirme olan “Meslek Ziyareti Aşaması” ve Sempozyumlar ikinci dönem itibari ile devam edecektir.


Haber
:
Esra Çayhan
Editör
:
Fırat TUMBUL
Fotoğraf
:
SEÇİL KAYALI
Tarih
:
14 Ocak 2017, Cumartesi 15:26
Okunma
:
2.026 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları