İzmir - Bornova Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Bornova Okyanus Kolejinde Türkçe Rüzgarı Esti
Bornova Okyanus Kolejinde Türkçe Rüzgarı Esti Bornova Okyanus Kolejinde Türkçe Rüzgarı Esti
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Okyanus Kolejleri Ortaokul bünyesinde her yıl Türkçe Zümresi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Türkçe Günü 16 Mayıs 2019 Perşembe günü coşkuyla kutlandı.

Ortaokul öğrencilerimiz Türkçenin doğru kullanımına dikkat çekmek amacıyla Türkçe zümresi önderliğinde çeşitli etkinliklerle eğlenerek öğrendikleri Türkçe dolu bir gün geçirdi. Sabah sınıf kapılarına asılan Türkçenin zenginliğini anlatan sözler öğrencileri karşıladı. Sınıflarda aynı anda Türk dilinin tarihi ile ilgili video izletildi, resimlerden deyim tahmin etme oyunu oynandı. Etkinlik alanında öğrencilerin önceden derslerde yaptıkları Göktürk harflerinin yazılı olduğu kil tabletleri, Türkçenin kullanımına dikkat çeken afişler sergilendi. Öğle tatilinde Karamanoğlu Mehmet Bey'in Türkçeyi resmi dil ilan etmesi canlandırıldı ve 2 öğrenci bütün okulu gezerek Türkçenin resmi dil ilan edildiğini davul eşliğinde duyurdu. Nasrettin Hoca fıkralar anlattı; deyim yapbozu, yazım yanlışları bilgisayar oyunu oynandı.Türkçe öğretmenlerinin hazırladığı imla yolu ile yazım yanlışları oyun aracılığıyla bir kez daha pekiştirilmiş oldu. Türkçesi varken yabancı dildeki karşılıklarını kullandığımız kelimeler küçük el pankartı olarak sergilendi. Yabancı isimli dükkanların önünde fotoğraf çekilen öğrencilerin fotoğrafları panoda sergilendi.

Yeryüzünün en zengin dili olan Türkçemizin kıymetini bilip gelecek nesillere bu kıymetli hazineyi taşıyabilmek umuduyla...


Haber
:
Esra Çayhan
Editör
:
Murat AKDEMİR
Fotoğraf
:
Meltem Kahramantürk
Tarih
:
20 Mayıs 2019, Pazartesi 10:21
Okunma
:
1.239 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları