İzmir - Bornova Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Bornova Okyanus Kolejinde Öğrenciler Renkleri Tekrar Buldular
Bornova Okyanus Kolejinde Öğrenciler Renkleri Tekrar Buldular Bornova Okyanus Kolejinde Öğrenciler Renkleri Tekrar Buldular
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Bornova Okyanus Ortaokulu 7.sınıf öğrencileri Gökkuşağı kadar renkli ve eğlenceli bir Fen Bilimleri dersinde Işığın Madde ile Etkileşimi konusunda bilim adamı Isaac Newton'un bulduğu ve adı ile anılan Newton Çarkı modelini yaparak öğrenciler beyaz ışığın tüm renklerin birleşimi ile oluştuğunu gözlemlediler.

Bornova Okyanus Ortaokulu 7.sınıf öğrencileri Gökkuşağı kadar renkli ve eğlenceli bir Fen Bilimleri dersinde Işığın Madde ile Etkileşimi konusunda bilim adamı Isaac Newton'un bulduğu ve adı ile anılan Newton Çarkı modelini yaparak öğrenciler beyaz ışığın tüm renklerin birleşimi ile oluştuğunu gözlemlediler. Newton çarkı, ren çarkı olarakta bilinir gökkuşağında gördüğümüz renklerden oluşan bu çark hızlıca döndürüldüğünde beyaz renk oluşur. Zaten prizmanın amacıda, temel renklerdeki ışıklar birleştiğinde hangi renk oluşur sorusunun cevabına ulaşmaktır.Öğrenciler hem eğlenerek hem de kendileri yaparak yaşayarak bu konuyu deneyimlemiş oldular.


Haber
:
Esra Çayhan
Editör
:
Murat AKDEMİR
Fotoğraf
:
Işın SOYSAL
Tarih
:
21 Şubat 2019, Perşembe 15:33
Okunma
:
829 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları