İzmir - Bornova Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Bornova Okyanus Kolejinde Maker Kursu
Bornova Okyanus Kolejinde Maker Kursu Bornova Okyanus Kolejinde Maker Kursu
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Hayalini Tasarla, Üret, Komut Ver ! Bornova Okyanus Koleji olarak öğrencilerimize Maker kursu vermekteyiz.

Maker kültürü, teknoloji ile "kendin yap" kültürünün birleşmesinden oluşan, dünyada hızla yayılan bir akımdır. Çocuklara kodlama, tasarım, mekanik, elektronik gibi günümüzün temel gereksinimlerini öğreten dijital üretim tekniklerini aşılayan bir harekettir.

Elektroniğe ve Maker projelerine başlamak için en ideal araç: Arduino! Arduino bir G/Ç kartı ve Processing / Wiring dilinin bir uygulamasını içeren geliştirme ortamından oluşan bir fiziksel programlama platformudur.

Arduino materyalleri kullandığımız programda; öğrencilerin, Arduino kart, devre ve sensörleri tanımalarını, elektronik konularına ilgi duymalarını, proje çalışmaları ile yaratıcılıklarını geliştirmelerini, paylaşım ortamında iletişim becerilerini geliştirebilmelerini, problem çözme becerilerini kullanarak akış diyagramları hazırlayabilmelerini hedeflemekteyiz.

Bornova Okyanus Koleji olarak, vermiş olduğumuz bu eğitim ile uygulama yaparak teknoloji alanında tüketici kalmak yerine üretici olarak yer alan nesiller yetiştirmeyi amaçlıyoruz.


Haber
:
Esra Çayhan
Editör
:
Murat AKDEMİR
Fotoğraf
:
Nur Çiftçi
Tarih
:
25 Ocak 2019, Cuma 19:53
Okunma
:
703 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları