İzmir - Bornova Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Bornova Okyanus Kolejinde 4.Geleneksel Masal Anlatma Yarışması
Bornova Okyanus Kolejinde 4.Geleneksel Masal Anlatma Yarışması Bornova Okyanus Kolejinde 4.Geleneksel Masal Anlatma Yarışması
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Özel Bornova Okyanus Ortaokulu 5. Sınıf Öğrencileri Arasında “Masal Anlatma Yarışması” 4.03.2019 Pazartesi Günü Konferans Salonumuzda gerçekleşmiştir.

Masal; ninelerimizin, dedelerimizin tatlı dillerini, güler yüzlerini, güzel gönüllerini katarak yoğurdukları bir keyiftir. Türkçe Öğretmenlerimiz de geçmişten günümüze süregelen masal anlatma geleneğini yaşatmak,genç kuşaklar arasında da sevilmesini sağlamak amacıyla bu yarışmayı düzenlemiştir.

 5. sınıf öğrencilerimiz kendi yazdıkları masallarının karakterlerine bürünerek sahnede canlandırmıştır. Sahneye çıkmadan önce çok heyecanlanan öğrencilerimiz sahneye çıkınca adeta bir yıldız gibi parlamıştır. Beden dilini kullanma, masalı sözlü olarak anlatma, seyirciyle iletişim kurma, özgün olma, akıcı konuşma gibi  ölçütlere göre öğrencilerimizin performansları değerlendirilmiştir.Heyecanlarına ortak olarak onları destekleyen arkadaşları da sonucu coşkuyla alkışlamıştır.

 Yarışma sonunda 5/A sınıfı öğrencisi Lara Şeker birinci, 5/C sınıfından Melek Nur Alkın ikinci, 5/A sınıfından Cemre Çetin ise üçüncü oldu. Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi kutlar, bu etkinlikte onlara destek olan arkadaşlarına da teşekkür ederiz.

Senaca’nın dediği gibi ‘Hayat bir masal gibidir, ne kadar yaşadığınız değil; nasıl yaşadığınız önemlidir.’ sözünü benimseyerek öğrencilerimizin Bornova Okyanus Kolejinde sürdürdüğü hayatının her sayfasına güzel anılar eklemeye devam ediyoruz.


Haber
:
Esra Çayhan
Editör
:
Murat AKDEMİR
Fotoğraf
:
Işın Soysal
Tarih
:
08 Mart 2019, Cuma 11:39
Okunma
:
786 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları