İzmir - Bornova Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Bornova Okyanus Koleji Ortaokulu Sosyal Bilgiler Branş Gezisi
Bornova Okyanus Koleji Ortaokulu Sosyal Bilgiler Branş Gezisi Bornova Okyanus Koleji Ortaokulu Sosyal Bilgiler Branş Gezisi
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
5-A, 5-B ve 5-C Sınıfı Öğrencileri Sosyal Bilgiler Öğretmenleri Şebnem Işık Aldağ , Gizem Özen ve Rehber Öğretmenleri Gülsüm Demirli İle Birlikte Derste İşledikleri Kazanımlara Uygun Olarak İzmir'in Bornova İlçesinde Yer Alan Yeşilova Höyüğü'nü Ziyaret Ettiler.

Özel Bornova Okyanus Ortaokulu 5.Sınıf öğrencileri Sosyal Bilgiler dersinde öğrendiklerini kalıcı hale getirmek için yaptıkları gezide İzmir'in en eski yerleşim yeri olan Yeşilova Höyüğünde günümüzden 8500 yıl öncesinde tarihi sürecin nasıl ilerlediği hakkında  bilgi edindiler. Uzman arkeologlar eşliğinde yapılan gezide öğrencilerimiz Neolitik Dönemle ilgili bilgi edinip , müzeyi gezdiler.

Sonrasında ise yazının ve paranın olmadığı bir dönemde temsili köye girişlerini buğdayı kullanarak takas usulü ile yaptılar. Taşlarla buğday öğütmeyi , kilden araç-gereç yapmayı ve avlanma tekniklerini deneyimlediler.. Böylelikle öğrencilerimiz geçmiş ile günümüzü karşılaştırarak insanlık tarihinin gelişiminin farkına vardılar. Öğrencilerimiz höyük içerisinde yapılan atölye çalışmalarıyla keyifli bir gün geçirdikten sonra okullarına geri döndüler.


Haber
:
Esra Çayhan
Editör
:
foto_cam
Fotoğraf
:
Nur Çiftçi
Tarih
:
20 Kasım 2018, Salı 10:04
Okunma
:
982 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları