İzmir - Bornova Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Bornova Okyanus Koleji Ortaokul Kademesinde 101 Atasözü 101 Öykü Yaratıcı Drama Atölyesi Gerçekleşti
Bornova Okyanus Koleji Ortaokul Kademesinde 101 Atasözü 101 Öykü Yaratıcı Drama Atölyesi Gerçekleşti Bornova Okyanus Koleji Ortaokul Kademesinde 101 Atasözü 101 Öykü Yaratıcı Drama Atölyesi Gerçekleşti
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
'Okuma Zamanı' projesi kapsamında 6. sınıf öğrencileri Türkçe dersinde okudukları Süleyman Bulut’tan 101 Atasözü 101 Öykü ile atasözlerinin dünyasına yolculuk yaptılar. ‘Günlük yaşantımızda farkında olmadan sıklıkla kullandığımız atasözlerimiz ilk olarak hangi olay üzerine ve kim tarafından dile getirildi? Acele işe karışan şu şeytan da kim? Lafla yürümeyen peynir gemisine ne demeli peki? ‘sorularına cevap bulabilmek için ‘101 Atasözü 101 Öykü’ kitabı ile atasözlerinin ortaya çıkmasını sağlayan olayların peşine düştüler.

Kitabı okuyan öğrencilere yönelik kalıcı öğrenmeyi sağlayabilmek adına 26 Şubat Çarşamba günü Drama Eğitmeni, Tiyatro Oyuncusu Yasemin Yanar Karameşe ile öğrenciler buluştu. Öğrencilerin özgün düşünme, algılama, yorumlama, dinleme, konuşma gibi iletişim yeteneklerini geliştirmelerini amaçladığımız bu atölyede öğrenciler Türkçe dersinde okudukları '101 Atasözü 101 Öykü' kitabındaki bazı sahneleri sergileyerek son derece keyifli ve verimli dakikalar geçirdiler.

Atasözlerinin hikâyeleri Drama Eğitmeni tarafından eğlenceli dramalar eşliğinde yaşatılarak anlatıldı. Öğrencilere de bu drama çalışmasında çeşitli roller verildi.

Öğrencilere okudukları satırları sahneleme fırsatı veren ve dilimizin zenginliklerini bir kez daha fark etmemizi sağlayan Can Yayınları Drama Eğitmeni Sayın Yasemin Yanar Karameşe' ye teşekkür ederiz. Yapacağımız çalışmalarla öğrencilerimizin okuma alışkanlıklarını güçlendirerek onları kitapların büyülü dünyasına çekmeye devam ediyoruz.


Haber
:
Zeynep Soydam
Editör
:
Murat AKDEMİR
Fotoğraf
:
Ege Gürcüoğlu
Tarih
:
13 Mart 2020, Cuma 12:25
Okunma
:
806 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları