İzmir - Bornova Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Bornova Okyanus Koleji Ortaokul Kademesi "Ata Anı Evi"ni Ziyret Etti
Bornova Okyanus Koleji Ortaokul Kademesi "Ata Anı Evi"ni Ziyret Etti Bornova Okyanus Koleji Ortaokul Kademesi "Ata Anı Evi"ni Ziyret Etti
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
8.sınıf Öğrencileri Milli Mücadele Ruhunu Ata Anı Evine Yapılan Gezi ile Hissederek Öğrendikleri Bilgileri Kalıcı Hale Getirdiler.

Bornova Okyanus Ortaokulu 8.sınıf öğrencileri 26.12.2019 tarihinde T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersinde öğrendikleri bilgileri kalıcı hale getirmek amacıyla İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun başladığı Belkahve’de yer alan  Atatürk Anı Evi'ne gittiler.       9 Eylül 1922’de Atatürk’ün İzmir’i seyredip kahve içtiği noktada yer alan Ata Evi’ni ziyaret eden öğrencilerimiz milli mücadele yıllarını dinleyerek, Kurtuluş Savaşı ve Atatürk hakkında görevlilerden teorik bilgi aldılar. Milli mücadelenin hangi şartlarda kazanıldığını içeren bilgilendirici videolar ve belgeselleri izleyen öğrencilerimiz duygusal anlar yaşayarak o dönemi özümsediler. Kurtuluş Savaşı’nın sembolü olarak o günlerden kalan dua kitabı, bayrak, subay kılıcı, süngü ve tüfekleri, Türk askerlerine ait kütüklükleri görerek Kurtuluş Savaşı yıllarının izlerini taşıyan eşyaları inceleme fırsatı yakaladılar.

İstiklal Mücadelesini ve Atatürk’ü anlatan pek çok yazılı eserleri, resimleri, haritaları yerinde inceleyen öğrenciler Sevr Anlaşması’nın ilk haritasını ve Nutuk'u görerek o dönemin heyecanını hissettiler. 9 Eylül İzmir’in Kurtuluşu Fotoğraf Sergisi'ni gezdikten sonra  dönemin askeri ve halk hareketini ifade eden fotoğraflar ve maketleri gören öğrenciler Atatürk ile ilgili birçok detayı gözlemleme fırsatı elde ettiler. Mustafa Kemal Atatürk'ün kırk bir yaşındaki görüntüsünü ölümsüzleştiren balmumu heykeli öğrenciler tarafından yoğun ilgi gördü.

Kurtuluş Savaşı'nın hangi şartlarda kazanıldığını içselleştiren öğrencilerimiz Ata Anı Evi'ni görerek ve yaşayarak Türk tarihinin gelişiminin farkına vardılar.


Haber
:
Zeynep Soydam
Editör
:
Murat AKDEMİR
Fotoğraf
:
Ege Gürcüoğlu
Tarih
:
10 Ocak 2020, Cuma 12:26
Okunma
:
731 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları