İzmir - Bornova Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Bornova Okyanus Koleji Ortaokul Kademesi 6. Sınıf Öğrencileri Arasında Kelime Yarışması Düzenlendi
Bornova Okyanus Koleji Ortaokul Kademesi 6. Sınıf Öğrencileri Arasında Kelime Yarışması Düzenlendi Bornova Okyanus Koleji Ortaokul Kademesi 6. Sınıf Öğrencileri Arasında Kelime Yarışması Düzenlendi
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Okyanus Kolejleri Ortaokul Kademesi Türkçe Zümresinin 6. Sınıflara Yönelik Her Yıl Geleneksel Olarak Düzenlediği “Kelime Yarışması “ Bu Yıl 20 Aralık Cuma Günü Okulumuzun Konferans Salonunda gerçekleşti.

Her bir 6. sınıftan 3 asil, 1 yedekten oluşacak şekilde Türkçe öğretmenleri tarafından dörder kişilik sınıf takımları oluşturuldu. Öğrencilerimizin Türkçe dersi kapsamında öğrendikleri yeni sözcüklerin farklı anlamlarını, gündelik hayattaki kullanım şekillerini daha iyi kavramalarını amaçladığımız yarışmada öğrenciler 4 ayrı bölümde kelime anlamları, karışık halde verilmiş harfleri kelimeye dönüştürme, eş ve zıt anlam tahmini gibi alanlarda yeteneklerini sergiledi. Yarışmaya katılan öğrenciler, soruların cevaplarını tahmin etmeye çalışırken, onları izleyen sınıf arkadaşları da tezahürat ve alkışlarıyla yarışmaya heyecan kattı. Hem yarışmacılar hem izleyiciler Türkçe dersi kapsamında öğrendikleri yeni sözcüklerin farklı anlamlarını, gündelik hayattaki kullanım şekillerini daha iyi kavrayarak derslerde öğrendikleri bilgileri pekiştirdiler; sözcük dağarcıklarını geliştirdiler.

Yarışma esnasında en çok doğru cevabı veren sınıf takımı 6-B birinci seçildi. Tatlı bir rekabetin yaşandığı yarışmada öğrencilerin performansı görülmeye değerdi. Yarışmaya katılan her öğrencimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.


Haber
:
Zeynep Soydam
Editör
:
Murat AKDEMİR
Fotoğraf
:
Ege Gürcüoğlu
Tarih
:
03 Ocak 2020, Cuma 09:33
Okunma
:
968 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları