İzmir - Bornova Okyanus Koleji, Ortaokul | Haber | Bornova Kampüsü 'Bilişim Teknolojileri ve Yazılım' Dersi Etkinlikleri
Bornova Kampüsü 'Bilişim Teknolojileri ve Yazılım' Dersi Etkinlikleri Bornova Kampüsü 'Bilişim Teknolojileri ve Yazılım' Dersi Etkinlikleri
Fotoğraf Galerisini Aç
  • Paylaş
Her Kademeden Öğrencilerin Katıldığı Dersler Yeni Dönemde de Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Okyanus Eğitim Kurumları Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersine çok büyük önem vermektedir. Ayrıca öğrencilerin yetenekli olduğu konularda onları geliştirmek için Yetenek Derslerimiz de bulunmaktadır. Bu kapsamda Bornova Okyanus Koleji 2016- 2017 Eğitim Öğretim yılına Yetenek Derslerinden biri olan Web Tasarım dersinde Öğrenciler öncelikle Photoshop Programını kullanarak resimler üzerinde düzenlemeler yapabilmeyi, afişler tasarlayabilmeyi ve site tasarımları için gerekli olan görsel öğeleri tasarlamayı öğrenmektedirler.

Geleceğin yazılımcı nesillerini yetiştirmek için İlkokul kademesi öğrencilerinin yazılım yapmak adına en temel konu olan algoritma mantığına alışmaları için dünya üzerinde tanınırlığı olan Code.Org internet sitesi üzerinden eğitim verilmektedir. Öncelikle bu site üzerinden öğretmen platformu oluşturup okulumuzda bulunan her sınıf ve her öğrenci için ayrı ayrı sayfalar oluşturulur. Her öğrenci her derste kendisine ait sayfadan kendisine ait uygulamaları öğretmenin yönlendirmeleri ile gerçekleştirmektedir. Her sınıfın kendine ait zorluk seviyesi ve bölümleri bizzat biz öğretmenler tarafından önceden belirlenmektedir. Öğrenciler gerçekleştirdikleri uygulamaları bitirdikçe bir sonraki adıma yani kendilerini daha da geliştirecek bölüme geçmektedirler.

Code.org internet sitesi öğrencilerin dikkatini çekmek adına çok renkli ve görsel öğeler bulunduran bir site olduğu için özellikle küçük yaştaki öğrencilerimize oyun oynuyormuş hissi verip onların yazılım yapma mantığını küçük yaşlarda akıllarına yerleştirmeyi amaçlamaktadır.

Okyanus Kolejleri olarak vermiş olduğumuz eğitimler arasında MS Office Word Programı da bulunmaktadır. Öğrenciler Word programında yazı yazmayı, düzenlemeyi, biçimlendirmeyi, tablo oluşturmayı ve oluşturdukları dokümanları nasıl çıktıya dönüştürecekleri konusunda eğitilmektedir.

Öğrencilere günümüz iş dünyasında en çok kullanılan programlarını öğretirken, bugünün ve geleceğin en kıymetli değeri olan yazılım yapma ve bilgisayar becerilerini kullanmayı öğretmekteyiz. Bu sayede kendi geleceklerine de büyük bir yatırıp yapmış olurlar. Okyanus Ailesi tüm öğrencilere bu imkanları sunarak Bilişim Teknolojilerine en büyük değeri vermeye devam edecektir.


Haber
:
Esra Çayhan
Editör
:
Fırat TUMBUL
Fotoğraf
:
SEÇİL KAYALI
Tarih
:
06 Şubat 2017, Pazartesi 10:27
Okunma
:
1.586 defa okunmuş

  • Paylaş
Yorum Yazın :
Yorumlar :

Henüz yorum yok, ilk yorumu yapmak ister misiniz?

FORMU DOLDURUN
KAYIT VE ÜCRET İÇİN
SİZE HEMEN DÖNELİM

Arama

Kişisel Verilerin Korunması Politikası - Çerez Politikası - Çerez Ayarları